fredag 27 mars 2009

Skidåkningen är slut


Alla skiddagarna är nu till ända och endast morgondagens städning och packning återstår. Vi har haft en fin vecka med blandat väder. Övervägande soligt och fint. Skidsystemet är stort och fint och passar alla. Jag tar tillbaka det jag sade om för mycket blå backar. De blå backarna var förnämliga när snön vräkte ner och sikten obefintlig.


Nu återstår en vecka i Provence och byn St. Martin de Palliéres. Ska bli härligt att komma till huset och byn.


Vi får väl se om jag hittar någon internet kontakt och kan skicka någon blogg genom cyberspacen.

tisdag 24 mars 2009

Insnöad i alperna


Snön vräker ner över alperna och har gjort så hela dagen. Vi har harvat runt i lössnön och haft riktigt roligt. Lite sol hade gjort nöjet ännu större, men ack nej. Det snöar och snöar. Jag är tacksam för mitt inköp av goggels i Chicago. Perfekt i snöfallet.

"Det har dumpat fett" hela dagen som äldsta dottern säger.

Dessutom har dottern skickat ett sms där hon beskriver hur mamman ska göra med alla olika kroppsdelarna för att få ett så bra curvingåk som möjligt. Citat Frida Fritz "tänk på att ha överkroppen ner mot backen, gå upp på kant, tryck ner höften mot backen med yttersidan av musklerna i rumpan, gå över i nästa sväng medan överkroppen är oförändrad, detta med hjälp av sidomusklerna i midjan, koncentrera dig hela tiden på nästa sväng inte den du är i för tillfället. Säg aldrig till pappa att du kör fortare eller bättre än vad han gör för att bibehålla semesterlugnet".

Jag har skrivit ner hela instruktionen och memorerar den varje morgon.

söndag 22 mars 2009

Äntligen fransk mark under skorna


Det är lika härligt varje gång man stannar på den första franska rastplatsen. Vår, det luktar vår! Solen skiner och man får dricka sin första café creme.

Vi befinner oss i franska alperna, på 1500m höjd. Här är det i dag härligt soligt och skönt. Vi har åkt skidor hela dagen och nu lagar mannen mat medan jag sköter "surfandet". Backarna kanske är i det "blåaste" laget för min del, men fantastiskt välpreparerade. Skidsystemet är enormt så vi kanske stöter på fler röda backar så småningom.

Nu är det dags för Apré Ski. à bientot.

torsdag 12 mars 2009

Ständig längtan



Det är alltid en ständig längtan tillbaka till huset i Provence. Längtan går i vågor och när den är som värst det är då man lusläser alla gamla franska magasin och drömmer sig bort bland gamla stenhus, lavendelfält och ett varmare klimat. Vi har inte varit i huset sedan juni 08 och det känns som väldigt länge sedan, men så är det ibland. Vi ska åka skidor en vecka i sydfranska alperna innan vi åker till huset. I år blir det ett helt nytt skidställe som heter Le Corbier. Detta ställe hittade vi i en fransk skidtidning och det ska bli spännande att prova något nytt. Det är en fördel att ha hus i Provence när man vill åka skidor för det finns massor av bra skidområden i de sydliga alperna. Bara att välja och vraka på internet. Jag packar ständigt inför nästa avfärd till huset. Det finns alltid en väska att packa ner saker i som man kommer på som ska med. Det är ingen ide´att tro att man ska komma i håg vad som behövs till nästa resa.......nä den tiden är förbi. Nu är det block och penna som används innan vi lämnar huset för hemfärd till Sverige. Vi skriver upp vad som finns och vad som behöver införskaffas till huset. Nedräkningen inför avfärd har startat. Snart lämnar vi ett snöslaskigt Skåne för Provence.