onsdag 9 september 2009

Att besöka byns bistro var en upplevelse






Att besöka byns nya Bistro som drivs av Ida var en upplevelse utöver det vanliga. Vad blir det för mat? ingen aning.



Vi bokade bord till kl åtta och blev på kvällen placerade på terassen som erbjuder den mest fantastiska utsikt utöver dalen och solnedgången. En bättre placerad restaurang är svårt att hitta. Vi beställde aperetif och fortfarande var vi ovetande om vad som skulle erbjudas till mat.



Som vid ett trollspö kl nio fick alla in sin förrätt antingen man beställt eller inte, fortfarandes smuttandes på aperetifen. Ojdå vi kanske skulle kunna få beställa vin till maten eller? Äntligen rosévin! Och nu kommer varmrätten, kycklingspett! Riktigt gott! Vilken överraskning! Och nu blir det efterrätt, fruksallad. Njae.......gott och fräscht, men en kula vaniljglass hade nog gjort susen. Väldigt hälsosam och fräsch mat, men hade varit bra att veta vad som fanns på menyn i förväg även om det kanske hade tagit udden av upplevelsen. Trevligt, gott och prisvärt blev betyget. 16 Euro! Utsikten är värt minst 5!

Det var som väntat...







Ingen möjlighet till internet uppkoppling i byn och därför inget bloggande.




Efter vandringen i Chamonix hade jag den allra värsta tänkbara träningsvärk som kan uppringas. Jag kunde knappast ta mig upp eller ner för trappan i huset.




Tur att vädret bjöd på sin allra värsta temperatur för cykling eller promenad var inte att tänka på. Alldeles för varmt och helt omöjligt att få lår eller rumpa att fungera. Musklerna var i fullkomlig chock efter vandringen!




Veckorna i byn bara försvann och vad hann vi med?




Lite cykling blev det, härligt!




Powerwalk på morgnarna!




Bad i ett ljummet Medelhav!




Middag på byns nyöppnade Bistro, en annorlunda upplevelse.




Vi städade ut och tömde hela vår källare inför framtida renovering, vilket slit!




Vi kollade kakel, element, fönster mm inför renoveringen, stressigt!




Vi träffade byggmästaren och bestämde färg på puts och fönsterluckor, spännande.