söndag 27 december 2009

Våra hyresgäster har blivit med hus..




Våra hyresgäster från i somras har köpte ett eget litet hus i byn. Just nu har vi kurs i hur man fyller i en fransk check. Det är bakvänt och ovant, men fungerar överallt. Ort och datum är minst lika viktigt som namnteckningen och det måste skrivas på rätt ställe. Vid ett tillfälle råkade jag skriva min namnteckning där orten skulle skrivas, accepteras EJ!



Checkhäftet är jätteviktigt i Frankrike och används vid alla ställen där man kan betala, marknaden, varuhuset, hantverkaren mm mm. Det blir mycket diskussioner om checkar, fakturor, månadsdragning från kontot när man träffar andra husägare från France. Hur gör ni med elen? betalar ni vattnet varje månad eller en gång om året? Vilket är mest fördelaktigt? Kan jag skicka en check dit eller hur gör jag? Det är inte helt enkelt att bli med hus i utlandet och man behöver varandras hjälp. Det ska bli spännande att följa familjen "hyresgäst" när de ska till byn för första gången och bo i sitt lilla rosa "dockhus". Vi ser framemot lammsteken och rödvinet i ert lilla dockhus.

fredag 25 december 2009

Man tror att något hänt, men........

Man tror att elementen är på plats och dubbla eluttag monterade, men ack så fel. Inget har hänt i huset. Hur kunde vi vara så dumma och lättlurade att vi trodde att elektrikern varit där och gjort jobbet. Nä.... han fick influensa! hört talas om vaccination?

tisdag 15 december 2009

Vad händer med huset?

Inte en aning.
Vi undrar vad som händer i vårt hus, men vi vet inget. Nu är det över en vecka sedan de startade renoveringen i källaren. Madame M har inte träffat byggmästaren sedan de började och vet inte vad som är gjort i huset. I dag tisdag skulle Madame besöka borgmästaren och kommunhuset gränsar till vårt hus så vi hoppas få veta något inom sinom tid. Man blir så otålig när man inte kan se eller göra något själv. Det kanske bara är en grushög mitt i byn!

måndag 7 december 2009

Arbetet är i gång!

Det hjälpte att dra ur korken ur champagnen, arbetet är i gång! Döm om min förvåning när min mobil ringer 0845, måndag morgon. Jag var sen till jobbet eftersom min buss bestämt sig för att utebli och när jag väl anlänt till jobbet och ska sätta min väska på mitt rum då ringer mobilen. Den brukar aldrig ringa på morgonen och hade det ringt en minut senare så hade jag inte varit där, men nu hade jag turen på min sida och svarade. Madame M i telefon!
-Nu har det börjat.
- Vad har börjat?
- Byggmästaren har hämtat nyckeln och de har börjat riva i källaren.
-Herregud, tänk om det bara blir en grushög kvar.

Det är lugnt säger M - Jag ringer tillbaka om jag ser ett damm moln stiga upp där ert hus brukar stå.
Tack säger jag och ännu har hon inte ringt.

söndag 6 december 2009

Vi firar...





Vi firar med champagne att renoveringen äntligen ska ta fart, tror vi! Det känns äntligen rätt att öppna champagneflaskan som vi köpt i St. Maximin efter att vi träffade byggmästaren i september. I kväll firade vi med familjen B att vi kommit ett steg närmre en ny fasad, nya fönster och en källare utan jordgolv. Byggmästaren har löst ut checken och då tyckte vi att det var dags att dra ur korken ur champagnen.




Men var är rörläggarens offert?