söndag 21 februari 2010

Nu ska det ske...


Madame har ringt och meddelat att på måndag ska arbetet med huset åter starta. Byggmästaren är tillbaka från semestern, sista devin är för påseende och tillståndet för renoveringen är uppsatt på utsidan av ytterdörren. Det känns så spännande att det äntligen ska bli av. Egentligen är det ju nu allt börjar, men när startsträckan varit så här lång som vår har varit känns det som om vi är i mål nu. Kanske är det tur vi inte vet vad som väntar oss. Vi ser verkligen fram emot måndagen och att höra vad som händer nästa vecka.

fredag 12 februari 2010

Eurofrossa!!


Hej och hå så härligt, äntligen billigare euro. Jag som är en av de mest positiva personer när det gäller euro i Sverige är helt plötsligt nöjd med den svenska kronan. Renoveringen av huset är just i dag lite mindre kostsam än den var i går. Överföring av kronor är på gång till vårt franska konto, men det blir i små portioner för att inte missa ytterligare sänkt eurokurs.

Dagens "ros/gullhjärta" till J.B (13 år) som på eget intiativ engagerat sig för att hjälpa barn som har det svårt och anmält sig till Rädda Barnen. Att som tonåring stå utanför affären med bössa för att samla in pengar till andra barn är en insats värd att uppmärksammas. Det finns hopp.

När man tänker på J.B:s insats känns glädjen över en billigare euro ganska tramsig.

lördag 6 februari 2010

Rapport från St.Martin


Våra hyresgäster från i somras har nu nått byn med alla sina saker till sitt nyinköpta lilla hus. De körde hemifrån genom ett regnigt Europa och nådde St.Martin vid 6-tiden på fredagskvällen. Innan framkomsten hann de med inköp av fyra stolar utanför Aix. Det gäller att utnyttja tiden maximalt. Alla sängar, bord, soffor mm har kommit in i huset utan större problem. Vi var lite oroliga för hur Ikeasoffan skulle komma uppför trappan, men det gick bra. Det är väl bara varmvattnet som lyser med sin frånvaro. I morgon, söndag är det dags för hemfärd. Hoppas de utnyttjar det tomma lastutrymmet till VIN. Jag talade med dem i telefon alldeles nyss då de var på väg ner genom skogen till St. Maximin för att handla på Super U. Man kan säga att jag talade när det gick att höra något. Mottagningen är sporadisk när man befinner sig på vägen ner mot Seillon. De njöt av ett soligt Provence med blå himmel och 11 grader varmt. Låter härligt.

De har lämnat saker i vårt hus och samtidigt kollat om det finns något nytt att rapportera på byggfronten. Den rapporten var snabbt avklarad. Inget nytt!

I kväll blir det bingo i byn för er som känner för det. Vi har varit med en gång och det var en rolig upplevelse. Bingo på franska är bra när man ska lära sig skilja quinze, cinquante eller soixante-quinze!

onsdag 3 februari 2010

Nyheter från byn


Madame har ringt! Vår byggmästare blivit bortkörd från arbetet av en fackföreningsinspektör. Vårat byggnadstillstånd kommer inte förrän den 8/2 och innan dess får inget arbete utföras. Jag undrar hur fackföreningen vet att byggmästaren tömmer vår källare på sten! skumt! Han har ju inte varit där ofta och utfört något arbete så slumpen att inspektören skulle komma just vid det ögonblicket känns minimal. Vem störs sig på att vi renoverar och gör huset fint.......eller någon tror att det är svartjobb. Tji fick de.........det finns devis och kvitto på allt. Detta var dagens stora händelse.