söndag 3 april 2011

Silverbröllop..


25 år har passerat sedan vi gifte oss i Svenska kyrkan i Köpenhamn. Bröllopsresan 1986 gick till Chamonix med buss och en rolig vecka i alperna med resebolaget Guide Chamonix. Denna gången efter 25 års äktenskap firades måndagen den 21 mars i Foux d'allos, fransk skidort i de sydliga alperna. Solen och humöret sken i kapp. En fin skidort med mycket bra skidåkning. När veckan i alperna var till ända var det dags för Provence och huset i St. Martin.

Byn tog emot oss från sin bästa sida, sol och värme. Vi åt pizzarester på bänken utanför huset och njöt av vår nyrenoverade fasad. Nu är all renovering färdig.........förutom att insatsen till öppna spisen fortfarande står på golvet framför brasan. Killen, Hervé (tror jag att han heter) som ska se till att den förflyttas in i brasan kom på besök och ska lämna en devis på arbetet. Kanske innan juni! Vi har också hunnit träffa rörläggaren, betalt vår faktura och försökt förklara ROT-avdrag. Dessutom fick han några nya uppdrag, ny vask och ny cistern till vårt gamla badrum.

Under vår vecka i Provence hann vi med mycket: IKEA besök och soffinköp, skura klinker med HCl, städa trädgården, sy gardiner, möblera rum och plocka bort möbler inför arbetet med öppna spisen, montera garderob, besöka Aix en Provence, åka till vingården Berne och äta/bjuda på middag.

Ja.........i morgon är det dags att jobba och dessutom första dagen på mitt nya jobb i Ängelholm.