onsdag 30 mars 2016

Matkoma

Döttrar och måg bjuder oss på middag på byns bästa restaurang, Grand hotell. Detta för att fira att vi lyckats vara gifta i 30 år. Kul att de tycker det är värt att fira och det kanske det är. Några knep för ett långt äktenskap? Nä inte vad jag vet! Jobba på och ta inte dig själv på största allvar.

En kul kväll
Tack kära barn för en oförglömlig kväll. Vi skrattade så vi nästan grät och drabbades alla av matkoma. Det var ingen hejd på antalet rätter som dök upp framför näsan på oss. Osten fick vi med oss hem i plastfolie.

Härligt skratt
crepe med grande marniere
ost för en person
När osten kom in dog vi nästan. Jag kunde inte få ner en ända bit. Dessutom fick vi en extra efterrätt bestående av pannacotta och sorbet. Herregud, mannen kom knappast upp för backen till lägenheten. En härlig kväll. Stort TACK.

I dag har solen visat sig från sin bästa sida och gett oss alla en kraftig rödfärg i ansiktet. En del fick satsa på faktor 50 för att inte näsan skulle likna ett stopptecken.

Sol i backen

tisdag 29 mars 2016

Fulltalig familj

Yngsta dottern är på plats och familjen Fritz är fulltalig. Dottern hämtades på tågstationen på centralorten efter att rest från Kalmar med tåg, buss, flyg, tåg och där i mellan övernattat på hotell i Köpenhamn. Resan var inte friktionsfri. Dottern hoppade på SJ tåget i Kalmar med biljett till Öresundståget och lyckades prata sig från böter. Den förbokade tågbiljetten inköpt på SNCF:s hemsida fungerade inte från Geneves flygplats. Kontoret hade stängt. Det var påsk och helgledigt. Nytt inköp av tågbiljett, men den skulle stämplats innan hon steg på tåget. Det blev ännu en runda att med språkets begåvning slippa böter.

Trött men glad
Dags att fira påsk med äggletning och därefter påskbuffé á la France.

Alla blir barnsligt excalterade vid äggletning
Dottern och jag stod för påskbuffén

Kvällen avslutades med UNO. Jag förlorade båda gångerna.

Dagens skidåkning har varit varierande. Vädret är märkligt, men halva dagen har det varit soligt och andra halvan mulet och snöblandat. Vi klagar inte, men lite sol till after skin hade uppskattats.

Solen försvann lagom till lunch
I kväll väntar besök på ortens Grand hotell. Barnen bjuder sina föräldrar på middag för att fira våra 30 år som gifta. Det tackar vi för. Fantastiskt trevligt intiativ.

söndag 27 mars 2016

Valloire

For i väg i god tid från hotell Leonardo i Walldorf efter frukost och födelsedagsuppvaktning av maken.

överraskad
Jag äntrade ratten til mågens stora förskräckelse, men ha sov sig igenom det mesta och vaknade pigg när det var dags för inköp.

viktigast av inköp, öl!

Vi anlände skidorten efter en seg transport genom ett Europa fyllt av bilar som antagligen ska fira påsk hos någon, men för en gångs skull passerade vi Schweiz utan större problem.

Påskägg

Vi är nu installerade i vår våning i Valloire. Fransmännens tänk när det gäller inredning och praktiskt tänk tål att fundera över. Vi har möblerat om lägenheten för att få det att fungera. Antagligen inte populärt, men det är svårt när dörrar inte går att öppna för att någon skåpsdörr tar emot. Diskmaskinen passar inte under bänkskivan och sticker ut  minst 10 cm. Vi stylade den med en kökshandduk.

ommöblering
Dagens skidåkning började perfekt med sol och blå himmel. Tyvärr varade det bara till lunch, Därefter var det dimma, snö och noll sikt som gällde.

fika i solen
Eftermiddagens åkning. Leta pinnar längs med pisten för att hitta ner. 
Åksjukeväder är inget för mig. Jag tog liften ner och lade mina trötta muskler i badkaret. Därefter gick mannen och jag på after ski medan barnen badade i hotellets pool. Nu väntar föhoppningsvis ännu en god måltid. Vi hoppas på uppklarnande väder och sol inför morgondagen. Just nu snöar det för fullt.
I morgon anländer yngsta dottern med flyg och tåg för att bli hämtad med bil i central orten. Hoppas vi får ut bilen ur garaget. Vi bokade glatt parkering och kom med liten marginal in genom garageporten med takbox. När vi packat ur bilen förstod vi snart att vi inte skulle kunna komma ut igen med boxen på. Bilen steg minst 10 cm. Nu får vi lyfta av boxen för att kunna ta ut bilen och hämta dottern vid tåget. Snopet och dåligt tänkt.

Oooops

fredag 25 mars 2016

Mot Valloire

Att bjuda in sina barn att följa med i bilen på resan mot alperna ger packning en ny dimension.

 packning på hög nivå
Vi packade, packade i, packade ur , packade om och packade i. Ojojoj! Detta gav mannen huvudbry. Hur många väskor? hur stora och hur mycket? Nänänä det här går inte. slutade med att en del av packningen är kvar hemma i Viken.

Bilturen genom Tyskland gick i regnets tecken. Det har regnat hela dagen från Landskrona till Walldorf och trafiken har inte varit nådig. Vart ska alla en långfredag?

Autobahn

söndag 20 mars 2016

Resa mitt i flyttkaoset


härliga minipåskliljor


Snart dags att lämna ett vårlikt Skåne för ett förhoppningsvis ännu mer vårlikt Frankrike. Vi har flyttat till ett nyrenoverat enplanshus inom samma ort. Lämnat vår bostadsrätt och ännu en gång blivit husägare. Härligt med nya spännande projekt. Nu packas det upp, skruvas och fixas mest hela tiden och mitt i alla projekt är det dags att ta en paus för skidsemester och därefter vidare till huset.
Kanske lika bra att pausa från alla idéer. Risken är ju att det blir fel när saker fixas utan paus och eftertanke. Många vändor till Erikshjälpen och IKEA har det blivit.
Extra roligt ska det bli att resa tillsammans med våra döttrar. En hel veckas skidåkning tillsammans. Det ser jag fram emot.