tisdag 2 september 2025

Näst sista dagen

 Jag gillar inte när det börjar att dra ihop sig till hemresa även om jag är nöjd med min semester och att resa hem. Det är något deprimerande med all planering, packning och förbereda huset för vila.


God lunch som bestod av överbliven grillad fläskfilé, oliver, överblivna potatis, fikon från byns fikonträd, vindruvor från vår vinranka, sallad ,tomater, cornichoner, basilika från krukan i fönstret. Allt för att tömma kylen.

Nu måste vi äta upp det som finns och vi får inte glömma stänga av vattnet och ställa in trädgårdsmöbler. Dela ut blommor, stoppa i gödningspinnar till de som kanske överlever ensamma i trädgården och ovanpå allt ska bilen packas och mannen bara suckar.

Var kommer allt ifrån? - Va, jag hör så dåligt. Lalalala..lala.

Vadå? Det är vin från vingårdar, olivolja från trakten, kläder till barnbarnen, lite dressing, tvål och lite annat smått och gott.

I dag åkte vi till Cotignac för att inhandla oliver som äldsta dottern önskat. Damen som säljer gör de bästa och mest prisvärda oliverna. Jag var nog dagens bästa kund. Lite rostade mandlar med rosmarin åkte också ner i kassen. 

Tänk att få njuta av dessa när hösten anlänt hemma i Sverige. Då hörs inga suckar.

Det var lungt och stilla i Cotignac i dag. Fransmännens semester är slut och i dag börjar barnen i skolan. Vi promenerade, fikade och handlade.

Dagens fika

Vad är detta? Konst? Förstora bilden så syns äggen.

Mysiga små gränder

Trevliga affärsgator

På vägen hem skulle vi besöka en vingård som enligt amerikanskan aldrig har öppet även om hon varit där minst 3 gånger. Vinet har vi smakat på Bistron i vår by och det smakar väldigt gott.

Vackra vinfält

Vintunnor eller bara tunnor?


Vingården heter Chateau La Pretengiere och är värt ett besök när det förhoppningsvis är öppet, men vem vet när?
Nähä, inte öppet i dag heller

Varsågod - sitt ner och vänta

I kväll blir det middag hos Halmstadparet. Där bjuds det alltid på spännande rätter. Återkommer i morgon om menyn. 
Inte mycket återstår i vårt kylskåp. Tur att vi äter borta annars får det bli fikon. Det har vi mängder av och aprikosmarmelad. Något lös i konsistensen men duger.
Dags att äta upp vad som finns i frysen. Glass med kaffesmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar