söndag 1 januari 2012

Tillbakablick på 2011


2011, ett bra år!

En tillbakablick på året som gått ur ett Frankrike perspektiv, det blev fyra resor till byn år 2011. Två med flyg och två med bil. Enklast och snabbast är att ta sig till byn är med flyg och hyrbil, men hyrbil blir lite dyrt om det är en längre vistelse. Våra fyra resor till Provence tog plats under fyra olika årstider, januari, april, juni/juli och oktober. Vi har nu under våra 17 år som husägare besökt Provence under årets alla månader och alla månaderna har sin egen charm, men högst på min lista är nog september. En härlig månad, behaglig värme, solmogna fikon i trädet och turistfritt( om man bortser från oss själva).

Januaribesöket med nyårsfirande för mannen och dottern blev en skön avslutning på år 2010. Själv var jag tvungen att "rädda liv" på Lasarettet i Helsingborg och fick komma i efterhand. Det gick bra det med. Jag blev hämtad i Nice och vid framkomsten till byn bjuden på god middag hos familjen B.


Januari är en mörk månad även i Provence, men att tillbringa någon dag framför brasan med en bra bok och ett glas vin är väldigt behagligt. Att göra en utflykt till Cassis brukar vara mysigt även vintertid.

Aprilbesöket startade med skidåkning i alperna och firande av silverbröllop. Därefter mötte vi våren i St.Martin. Det är härligt att kunna sitta på café och dricka kaffe och njuta av en croissant i vårsolen i början av april.



Sommarbesöket blev redan i mitten av juni och varade i år fyra veckor, vilket innebar att vi hann avverka både pizza och sommarfest.






Festerna i vår lilla by är värt en egen resa. I år var det nästan helt overkligt när nästan nakna damer dansade över piazzan endast i förda tangatrosor och BH med plymer och paljetter. De kallar jag party.



Sommarsemestern innehöll också mycket målning i caven och alldeles för lite cykling.


Resan i oktober var en examenspresent till äldsta dottern och även pojkvännen fick lov att medfölja. Vi hade några mysiga dagar med goda middagar framför brasan och roliga utflykter till marknader och vingårdar.





År 2011 var ett gott Frankrikeår och även ett gott Sverigeår.Nu väntar ett nytt år och en första biltur till Frankrike och Dijon i januari. Yngsta dottern ska studera ekonomi en termin på Universitet de Bourgogne. Spännande













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar