söndag 25 februari 2018

Snart dags igen

Inte många veckor kvar till avfärd mot Frankrike igen. Mannen kör bil i förväg och jag arbetar några dagar och flyger därefter till Marseille. Det är pensionärens roll att åka i förväg och värma upp huset och mata katten. Det är en ganska praktisk och bekväm lösning när hustrun fortfarande är ung och arbetssugen.
Någon balkong är inte i sikte och kommer enligt Madame aldrig att bli. Sådant är livet. Fullt av bakslag. Vår ritning för en terass är inskickad, men verkar inte heller falla de som bestämmer i smaken. - Jaja, vi klarar oss så länge och jag är fortfarande optimistisk och tror att plötsligt händer det.
Plötsligt står vi där med tillstånd, devis för bygge och måste börja täcka över och plasta in allt igen. Det är något man vet med full säkerhet vid renovering att allt och då menar jag allt behöver plastas in. Det är damm in i minsta skrymsle.
Det är med intresse vi i dag följer Ryssvintern som hotar att sänka sig över Europa och även över vår by i Provence. Blötsnö i Nice! Det känns ovanligt.


Ett iskallt Åre

Hoppas inte det blir Årekyla som sänker sig över byn. Vårt besök hos barn och barnbarn bjöd på minus 24. Det var hiskeligt kallt, men vem bryr sig om iskyla när barnbarnet skänker en sådan värme och kärlek utöver allt annat.

Morfar väljer choklad
Vi hinner med en kort visit i Åre innan det är dags att resa söderöver. Vem vill missa 1 årskalaset?

3 kommentarer:

  1. Lika bra att vänta ett tag...den "unga arbetssugna hustrun" gör helt rätt i det! Provence är för tillfället inte i sitt mest välkomnande läge, kallt, grått, regnigt och ruskigt - aldrig tidigare har vi upplevt ett sådant grått väder som nu. Hoppas att det hinner ändra sig och att våren anmält sin ankomst till ert besök! Ni kanske till och med vågar er med på en boulematch?!Välkomna, hälsar Cecilia i Lorgues

    SvaraRadera
  2. Hej
    Har ni varit och testat backarna i Vars? Vi ser att det är gott om snö.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På väg... Åker upp på söndag. Prognosen säger snö, snö, snö :-( Massor av snö är det däruppe! Och vi som har haft snö till och med i Lorgues det här året! Det är bara lågtryck som seglar omkring denna vinter, ser dock ut som om det stabiliseras lite inför påsken!

      Radera