tisdag 3 april 2018

Dagens utflykt gick till vinbutiken med 800 sorters vin

I dag fick vi ställa väckarklockan för att vi bestämt att åka på utflykt och avfärden var beräknad till 10. Jag hann ut och promenera innan det var dags att åka.  Morgonen var något  kylig och krävde fingervantar. Ca 10 grader vilket i och för sig inte är lika trist som hemma i Sverige där det enligt föräldrarna snöade. Då kan man stå ut med 10 grader!
Vi hade bestämt att åka till Les Arcs sur Argens och besöka vinaffären som har ca 800 sorters vin från Provence att välja mellan. Detta gör inköpet ganska svårt eftersom man inte vet hur vinerna smakar. Jag har varit här en gång tidigare och de viner som vi gillade vid det inköpstillfället har jag på bild i telefonen, men det finns ungefär 797 till att välja mellan.

Vad ska jag välja? Här finns en lista på veckans viner som går att smaka på.
15 st !
Vi träffade på ett annat svenskt par i affären med en söt liten foxterrier. De hade testat en del sorter tidigare så vi litade på deras omdöme och plockade samma viner som de gjorde. Paret var från Björkhagen utanför Ängelholm. Folk att lita på. Det blir säkert jättebra. www.maison-des-vins.fr

Efter att lastat bilen med vinkartonger fyllda med blandad kompott av rödvin och rosé körde vi vidare till Berne utanför Lourges. Denna fantastiskt vackra vindomain med hotell, spa och restaurang. Här blev det inte mycket handlat bara vin till mamma. Ros´evin till sommarens sociala evenemang i uterummet.
 Det blev pizza till lunch när vi väl fick beställa. Vi placerade oss ute på terassen men efter 10 minuters ensamhet utomhus gick vi in och frågade om serveringen inte gällde utomhus. - Nä det är inte säsong. Endast dricka serveras ute. Som skandinav tror man ju att de skojar, men ack nej. Det var bara att flytta in om vi ville ha mat. Vädret var helt ok. Säkert 16 grader och sol. I bland är saker och ting svåra att förstå.

Frasig god pizza
Efter maten tog vi en promenad i den vackra parken som omger stället. Här skulle man lätt kunna fira någon högtidsdag med familjen. Spa, god mat och gott vin - ja, vad skulle kunna gå fel?

En del av parken med hotellet i bakgrunden
En annan del av parken




På hemvägen blev vi kaffesugna och tog vägen om Aups för att fika. Aups är en söt liten by/stad som är väl värd en omväg. Så här första vardagen efter påsk var det ganska dött men inredningsaffären var öppen till mannens förfäran. Ska vi verkligen gå dit? Absolut! man vet aldrig om det finns något som kan behövas i hemmet. Det är samma dam som sitter inne i affären på sin stol och virkar. Man skulle kunna tro att hon sitter här år ut och år in. Hon är så oengagerad som man kan bli och inte alls intresserad av kunderna men hon har roliga saker och väldigt mycket saker. Allt från hyller till krokar och fåtöljer och tusen andra saker som man inte ens kan se. Det blev ingenting av varken hylla eller fåtölj för vi inte överens om vad vi behöver. - Jo vi är överens om att vi behöver en hylla men inte hur den ska se ut. Därför har det inte blivit någon hylla även om vi letat i över ett år. Den vi hittat hemma och släpat med oss i bilen ser helt knasig ut när vi provade på väggen. Den kommer icke upp på väggen. Då är jag hellre utan.



Proppmätta efter kaffe och en pain au chocolat styrde vi bilen genom landskapet hem till byn igen. En heldagsutfärd. Jättemysigt.
Nu är man inte alls sugen på att börja fixa middag. Det är ju jättetrist. Att sitta framför brasan och äta något gott och dricka ett glas vin hör liksom till det roliga. Om jag går ut en runda kanske jag blir lite matsugen? - Jag satsar på en promenad. Nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar