fredag 2 juni 2023

Farväl Madame

 

Farväl Madame
I dag tog vi ett sista farväl av Madame  under en välbesökt cermoni i kyrkan i St. Martin de Pallieres. Madame har gjort stora avtryck i byn och stöttat och hjälpt alla oss svenskar under alla sina år här.  Kyrkan var fylld med både fransmän och svenskar som ville ta avsked för att visa sin tacksamhet. Ett avsked där åska, hagel och regn dånade utanför medan vi lyssnade till vacker musik och fina ord från prästen. Madame kunde inte regisserat det bättre själv.




Morgonen startade i solsken som alla dagar nu för tiden, därefter dunder och brak i några timmar på eftermiddagen och därefter uppehåll och sol igen.  Standard väder.

Soluppgång

Fin morgon, slottet i byn i bakgrunden

Vi tog en tur till grannbyn, Varages, för promenad och fika. Gick i gator jag aldrig besökt tidigare och blev lite imponerad av byn. Jag fick se en helt ny sida som jag missat tidigare.

Varages

Trevligt litet torg, pyntat för fest



Byn laddar ( med gevär) för 3 dagars festligheter.

Byn har 3 dagars festligheter framför sig, Fete St. Pothin.

Dagens fika på baren i Varages




Mysigt


I kväll blir det middag på Bistron. Vi blir 20 personer och för ovanlighetens skull blir det till att sitta inomhus. Det har jag aldrig gjort förutom när det är höst och vinter. I morgon blir det en tur till Aups för marknad och sedan packning och städning. I morgon är dagen före hemfärd. Vi lämnar över ansvaret för katten och blomkrukorna till grannen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar