söndag 29 oktober 2023

En lång dag



 I dag kommer det att bli en extra lång dag. For upp ur sängen alldeles för tidigt. Vaknade och var jättepigg, men med vintertid var klockan bara 6. Katten blev jätteglad över att få komma in och äta så tidigt. Fixade frukost till mannen som dök upp senare och undrade vad som står på

- inget, bara pigg.

Efter frukost fick jag ett ryck och började rensa ogräs i trädgården. Då var klockan strax för halv nio. - jäkla jobbigt ogräs!

I dag är det varmt och fuktigt men ännu  ingen sol. Vi ska ut och vandra och väntar på att amerikanskan ska vakna så att vi kan ge oss i väg. Inte lätt med jetlag.

I går kväll avnjöt vi ännu en gång mannens coq au vin gjord på Riesling. Fantastiskt gott.

Inte bara gott utan även vackert

23 000 steg senare har vi avverkat 17 km på 4,5h inklusive picknick och paus för att lätta på klädseln. Vi hade på tok för mycket kläder när vi gav oss i väg över stock och sten.

Med raska steg mot Varages


Picknick vid kapellet

Hemåt via gamla banvallen

Man stöter alltid på något nytt och spännande utmed vägen förutom gamla träd och olivlundar.

Här har nog någon firat Halloween så det har stått härliga till. Lämnat tomflaskorna och förhoppningsvis gått hem. De flesta bilarna runt omkring är odugliga att transporteras i.


Ek, modell jättegammal

Olivträd som väntar på skörd

Väl hemma blir det lugnt. Är lite mör efter vandringen och nöjer mig med att plocka fram min stickning i väntan på middag, en film och sedan sömn. 
I morgon ska vi åka någonstans där vi aldrig varit. Vi får väl se var navigatorn styr oss. Det ska bli regn och åska och vad passar då bättre än en heldagsutflykt till okänd ort. Vart? Det får ni veta i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar