måndag 21 juli 2014

Lagret börjar sina


Nu är vårt vinförråd med goda viner från Provence näst intill tömt. De sista rosé vinerna drack vi i helgen när barnen var på besök. Vädret har varit passande för rosé. En stor sol, ljumma vindar och härliga bad. Provenceväder i Skåne.
Vi har haft gäster i vårt hus i St.Martin och samtidigt som de använt vårt hus har vi njutit vid gästernas badbod vid stranden i Viken. En härlig helg.

stranden i Viken
+22 grader i Öresund
Av de rapporter som nått mig från St. Martin har allt fungerat bra i huset och byn.
 M &T som våra hyresgäster heter har blivit väl omhändertagna av familjen B mfl.
De har även varit på byns årliga pizzafest. Det ska bli roligt att höra om den upplevelsen föll dem i smaken. Pizzan brukar vara utmärkt och musiken med tillhörande dans speciell. M har antagligen fått nöja sig med att betrakta dansen eftersom benet är i paket med vidhängande kryckor. Inte bästa utrustning i en by som består av uppför och nerför. Nu har gästerna lämnat byn för Aix. 
Det är kul att få information från allt som händer i byn och T är en utomordentligt bra rapportör. Sök som utlandskorre i St. Martin! 
Det är fortfarande låååång tid kvar tills det är vår tur att semestra och fylla på vinförrådet inför vinterns middagar. Vi ser framemot ett augustihett Provence.
I morgon fyller T 50 år. Vi säger GRATTIS.

3 kommentarer:

  1. Jo, det är verkligen roséväder på hemmaplan nu. Pizzafest låter lite kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar dig att alla fester i St. Martin är en upplevelse utöver det vanliga.

      Radera
  2. Härligt att kunna njuta av det bästa av två världar :)

    SvaraRadera