onsdag 3 april 2013

SOL

Äntligen en morgon med sol och vårvärme. Morgonen var kall + 5 grader, men ju längre mot lunch det blivit ju varmare är det. Vi har varit på marknaden och inhandlat paella, lite vårblommor till trädgården och en ny Longchamp väska, Undrar hur många jag har, men det kan man väl inte få för många av?
Dagarna går fort och i morgon är sista dagen innan hemfärd och dagens blogg blir den sista denna semestern. I morgon planerar vi att åka till Aix och väderprognosen hotar åter med regn. Det räcker nu.
Madame hade köpt en jättestor tårta till födelsedagsgrisen och vi har haft kaffekalas.

Tårta till 6 personer!

Tårtan var beräknad till 6 personer, men i verkligheten kunde vi minst varit 20.
Vi hade ett riktigt kaffekalas med rosa champagne, tårta, kaffe och avec. Gästerna letade vi upp i byn. De var de äldre paret B och L o M. Trevligt gammeldags 60 års firande.

Kaffekalas

Nu planerar vi att åka hem till Säng Martäng och äta lunch ute i trädgården, städa lite och läsa. Gäller att passa på för att få lite solbränna. I går rensade vi alla rabatter både till oss och till grannen. Det ska ju se fint ut när systern och svågern kommer på besök. Ska också plantera de blommor jag köpt.




I måndags när vi var i Nice och lämnade dottern på flygplatsen var det påskfest i byn. Detta året fick det hållas inomhus pga vädret. Det var regnigt och kallt. Festen var tydligen lyckad. Fru B d.ä buggade så att hon vaknade med blåmärken på armarna och av mannens dåliga hälsena märktes inget. Vin och dans  hjälper mot de flesta krämpor. Dessutom vann Fru B på lotteriet, en kartong med fredagsviner!




3 kommentarer:

  1. Blev litet nyfiken på vilken marknad man kan handla väskor från Longchamp? Att man inte kan ha för många dylika instämmer jag nämligen i....

    SvaraRadera
  2. Tyvärr finns inga Longchamp väskor på de marknader jag besökt, men väskaffärerna ligger frestande nära marknadsstånden. Jag kan rekommendera Longchampaffären i Aix. Den är ljuvlig och det man köper får man inslaget i silkespapper med Longchamp logga. Värt ett besök. Skönt att få bekräftelse på att Longchamp behovet är omättligt.

    SvaraRadera
  3. Aha, förstår att jag måste göra en avstickare på väg till eller från Languedoc...

    SvaraRadera