onsdag 1 januari 2014

3 timmar norrut

Sitter just nu på en uteservering i den lilla byn Vars St.Marie och njuter i solen med ett glas rosevin. Solen lyser från en molnfri himmel precis över bergskammen


Vi har  tagit oss 3 timmar norrut med bil och vips är man i alperna och kan njuta av sol och skidåkning. Den lilla Corsan till hyrbil puttrade upp över bergen. Det gick ungefär lika fort som med vår fullpackade Citroen. Jag är ändå väldigt nöjd över hastigheten uppför berget eftersom däcken är av någon slags allround modell som jag inte har något större förtroende för. Med snökedjor i bagaget och mannen vid ratten är jag ändå ganska trygg. Vi har checkat in på ett litet by hotell med halvpension. Trevligt, enkelt och mysigt. Hotellet är placerat näst intill liften vilket passar oss utmärkt.


Utsikt över backen från vårt hotellrum
Utsikt till vänster


Solen gick ner bakom berget och hu vad kallt det blev. Det blev till att gå in i baren. Mannen verkar nöjd över beslutet och fortsatt bloggning. Nu blev han tvungen att ta en öl till. Bra ställe det här. Fritt wifi!
På vägen upp från Guillestre passerade vi affären där vi alla i familjen har roliga shoppingminnen. Det var här vi alla i bilen shoppade loss med varsin inköpslista inför en veckas skidåkning. Jag hade förberett listorna i förväg och döm om min förvåning när alla shoppat färdigt. Bilen bågnade! Dottern var kissnödig och toalett saknades. Vad gör hon? Använder första bästa bil som insyns skydd när hon lättar på trycket. Haha det var grejor det. Vilken härlig semester vi hade, 6 dagar med fantastisk skidåkning i SOL.


En vy som väcker roliga minnen
Middag på hotellet 18.30. Oj jag är redan hungrig.

Nyår avlöpte utan några större incidenter. Vi tilbringade kvällen med Madame och amerikanskan. God mat som vanligt. Räkor och lax till förrätt, alluetter till varmrätt och frukt med lemoncurd till efterrätt. För att hålla oss vakna till TOLV såg vi på Columbo. Ja, vad ska man säga. Familjen B dök upp vid tolvslaget och vi skålade alla i champagne. Sedan sov vi sött under dunbolstret.s


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar