tisdag 29 april 2014

Inneboende

Familjen har tillfälligt utökats med en liten kanin. Jag funderade länge på varför mina penseer var avätna och inte en enda blomma fanns kvar. Inte finns det väl rådjur i vår lilla by?
Svaret dök plötsligt upp när mannen satt i trädgården för att avnjuta en öl i kvälls solen. Ut från källardörren skuttade en liten lurvig kanin.

En riktig liten sötnos
Vi har matat kaninen med sallad och gett honom vatten, men morötter ratades. Nu funderar vi på hur den ska klara sig när vi åker hem. Den ser välmående och glad ut. Väldigt tam. Äter sallad ur handen på mannen. Jag har lagt ut en bild på Facebook och hoppas att någon från byn saknar en liten kanin.

I dag har vi ett fantastiskt väder och den iskalla vinden har lagt sig. Vi träffade hanverkaren i förmiddags. Raibaut tycker att hans kompis Bontoux ska fixa både den öppna spisen och köket. Han lovade att kontakta honom. Vi får väl se. Det har gått över ett år sedan Bontoux lovade oss en devis, men har vi tur så sparkar Raibaut i gång honom. Känns som ruta ett igen!

Annars händer inte mycket. Vi är på avsnitt 3 när det gäller Bron. I går tog vi 2 avsnitt i rad. Planen var att besöka Aix i dag, men det blev ett möte med hantverkaren istället. Så är det alltid. Man rättar sig i ledet när det finns möjlighet till hantverkshjälp.
I eftermiddag blir det nog solstolen och en bok. Därefter något gott till middag och ännu fler avsnitt ur Bron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar