tisdag 8 april 2014

resumé från veckan i Provence

Hemma igen och on-line. Här följer lite bilder från vår vecka i vårt hus.

God middag framför brasan

montering av spishäll
Färdigmonterat, både fläkt och häll. Mannen överraskar ständigt med sin väl dolda händighet.

 Lunch i trädgården.
Det har varit kommunval. Vår borgmästare vann igen, vilket vi är väldigt glada för. Han är en bra borgmästare även för oss som är "gäster" i byn.
Vi gjorde en vinturné. Här är vi på Chateau l' Arnaud. Väl värt ett besök. Ligger utanför Lourge.


Vi besökte även Corniére som ligger mellan Tavern och Montmeyan. På vägen från Lourge till Rabiega hittade vi vingården Roubine. Jag hade köpt ett vin på carrefour dagen innan och kände igen namnet. Detta monsiuer M.R är en riktig höjdare! Vilket vin. Kändes som sammet i munnen.



Fantastiskt vin



Till Angelina och Brad åkte vi inte. Vi hittade vinet på marknad i Cotingac
Rabiega var en besvikelse. Hyllorna gapade tomma och vår inplanerade lunch uteblev eftersom restaurangen var nerlagd. Det bästa med denna vingård var fritt wifi. Trist, denna vingård som tidigare levt upp till sitt rykte med väldigt goda viner. Vad vi hört efteråt är att gården är såld till en fransman och Åkesson flyttar hem till Skåne. Vi får verkligen hoppas att något positivt sker för känslan man fick vid besöket var bedrövligt.

Besök i Cassis med picnic på stranden
Hollande ligger lite risigt till. En rolig bild (förstora)
Två härliga veckor en France!

4 kommentarer:

  1. Så trist med Rabiega, vad vi har hört så har det varit till salu ganska länge. Tråkigt när en dröm går om intet....

    SvaraRadera
    Svar
    1. En stor besvikelse! Dessutom fanns det knappast ett vin att köpa inom ramen för vad man kallar normalpris.

      Radera
  2. Det gick inte så himla bra för Hollandes socialister. Det var väl ganska väntat. Framåt för FN tyvärr. Er borgmästare verkar vara av annat virke.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borgmästaren i vår kommun är klok, sympatisk och trevlig. Han är mån om oss som är gästboende i byn. Vi tar hand om våra hus och lägger en hel del pengar på renovering. Detta höjer byns status. Dessutom följer vi de regler som gäller vid renovering och försöker hålla oss till den provencalska stil som byn kräver. Vi sätter inte in aluminiumbågar när vi byter fönster utan tar hjälp av en lokal snickare för att få rätt stil. Vår borgmästare förstår sig på att uppskatta sådant medan en del bybor tycker vi är helt knasiga.

      Radera