måndag 1 januari 2018

Dagens utfärd gick till Montagne Saint -Victoire

Det var överenskommet redan innan nyår att det skulle bli någon typ av vandring på nyårsdagen. Av tradition brukar vi försöka röra på kroppshyddan efter nyårsfirande med för mycket god mat och dryck. Gårdagskvällen bjöd på allt och mer därtill.

10 km
Vi kom överens om att testa ett nytt vandringsställe och det blev Saint -Victoire. Här har vi vandrat en gång tidigare med barnen men det var ett höstlov för många års sedan. Nu vandrar barnen sina egna spår och vi våra. I bland möts de men inte i dag. Vi lämnade ett blåsigt och ganska kallt St. Martin och vi var alla påpälsade för kallt väder. Det blev en överraskning när vi kom fram och solen sken från sin bästa sida och varken mössa eller vantar behövdes.




Härlig utsikt över bergen i bästa solsken
Halvvägs packade vi upp vår picnic och mannen hittade det bästa stället för picnic i solenskenet. En gammal lämning från en kvarn av något slag som bildade naturlig sittplats med bord.

Resterna från gårdagens middag minus vin
Leden är utmärkt enligt konstens alla regler (fransk logik). Det är gult, grönt och rött om vartannat och hade vi inte haft vandringsboken med karta hade vi varit vilse i ett tidigt skede. Märkningen är lätt förvirrande och man vet inte helt säkert om man är på rätt spår.

Rätt väg?
Det blev ett antal timmar i spåret och när vi vände hemåt vid halv fyra tiden då anländer fransmännen. Man undrar varför de kommer nu, men det är likadant på sommaren. När vi packar ihop för hemfärd efter dagens bad då kommer familjen fransman. Det är skönt att dagarna är längre. Här är det mörkt först nu när klockan är sex. Man kan göra mer och ändå finns det tid för att vara ute när man vet att mörkret redan sänkt sig över Skåne.
Efter dagens utfärd blir det inte mycket aktivitet. Vi  har värmt lite vin chaud och tänt lite stearinljus. Ute har det börjat regna. Jag har kommit på att jag kan gå ut, koppla upp mig på bloggen och sedan gå in och därefter gå ut och publicera.
I morgon vet jag inte vad som planeras. Ett tag funderade vi på vinaffären med 800 olika viner. Vi får se.
Nu vilar mannen och katten i soffan. Så söta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar