söndag 31 december 2017

Gott Nytt År

Vi önskar alla ett Gott Nytt År från Provence med denna bild tagen i går i Lourmarin.

Nyår firas utomhus
En härlig bild tagen på torget i Lourmarin där man kan fira nyår med att dricka champagne utomhus under kristallkrona.
I går passade amerikanskan och jag på att åka på utfärd. Ja, det var meningen att mannen också skulle följt med men han kände sig krasslig. Vi for i väg och besökte den ena byn efter den andra. Det blev Apt, Bonnieux, Lourmarin och där i mellan blev det även ett besök på en vingård.

Mot okända mål

Apt var en överraskning. Trevlig liten stad och just i går var det även marknad. Ett problem var parkering och vi lyckades hitta en plats lagom till marknaden packade ihop.

Bilar i överflöd
Apt bjöd på vackert väder och vi kunde avnjuta lunch utomhus i solen. Inget man är bortskämd med hittills. Vädret har varit nyckigt med blåst, regn och kyla. Det var härligt att få vända näsan mot solen. I dag, sista dagen på året har vi sol och ingen vind. Bra slut på ett bra år.

Lunch utomhus i vintersolen
Efter Apt styrde vi bilen mot Bonniuex. Vi tog kringelikrok vägen över stock och sten och helt plötsligt dök det upp en fin skylt som förkunnade att ett vinslott skulle finnas bakom kröken. Vi svängde av rakt ut i buschen och skumpade fram på värsta grusväg och plötsligt dök infarten till vingården upp med en magnifik infart.

Mot vininköp
Väl innanför grindarna fanns den mest fantastiska byggnad och trädgård. En skällande hund mötte oss och följde bilen ända fram genom trädgården till caven. Ingen av oss vågade sticka ut näsan. En äldre dam uppenbarade sig och räddade oss från hunden och bjöd in oss för vininköp. Hunden visade sig varade den snällaste och raraste och ville mest av allt leka.
Helt ofarlig
Det blev vars 2 flaskor rödvin. Priset var väl i högsta laget och när vi på kvällen smakade av underverket till rödvin så vet jag inte om flaskan var värd 16 euros. Jag har druckit mycket godare vin för 5-6 euro. Visserligen drack vi det till pizza, men lite mer hade jag nog förväntat mig. Jaja, etiketten var vacker och upplevelsen av den vackra vingården var värt priset. Man får se det som en inträdesbiljett.


M. Pinatel och Chateau de Mille
En vy från slottsträdgården
Efter vininköp rattade amerikanskan bilen vidare mot Bonnieux, men det blev bara en kort visit för att sedan åka vidare till Lourmarin. Här blev det en del inköp och självklart fika med kaffe och croissant. Vi hittade roliga affärer och framför allt en loppis/antik affär med roliga saker. Det blev sent innan vi lämnade och solen gav oss den vackraste nedgång över slottet i Lourmarin

Magiskt
Väl hemma igen blev det pizza och test av det nyinköpta vinet. Mannen eldade så att vi fick shunta med dörren för att kunna andas. +25 är lite i varmaste laget även för en fryskylling som jag.
Nyårskvällen ska firas med god mat och 2018 skålas i champagne. Kanske hörs vi i morgon, men det beror på vädret. Oväder med namnet Carmen hotas. Ny storm! vi som planerar vandring i morgon med picnic. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar