tisdag 23 juli 2013

Aix, pizzafest, bad och åska

Lördagen tillbringade vi i Aix en Provence.


Lämnade byn efter tidig morgonpromenad och var framme innan affärerna öppnat. Vi strosade runt halva dagen utan några större inköp och avslutade med lunch på Darius. Avnjöt en härlig sallad. Stan var varm och vi lämnade Aix för att åka hem till byn och förhoppningsvis en pizzafest utomhus. Lagom till feststarten drog åska och regn in och det var bara att flytta in hela festen till skolans festlokal. Pizzabil och allt fick förflyttas nerför backen till den nya skolan. Själv traskade vi svenskar i gemensam trupp till festen. Fransmännen tog bilen.
Efter en svettig kväll med massor av dans lämnade vi festen och vandrade tillbaka uppför backen. Helt becksvart. Herr B gick först med sin mobil för att belysa vägen. Fransmännen tog bilen hem, hmmm.
Söndagen for vi och badade i Quinson,  iskallt och med ankor och svanar som sällskap.

 En lagom misslyckad utfärd, men mannen gillade skuggan under träden.  Söndagskvällen var familken B på grillning och även denna kväll hotade åskan att föratöra middagen, men vi klarade oss utan regn och kvällen blev en av de bästa.



I går besökte l'occitane (franska tvålar och dylilkt. Fabriksbutiken ligger nära byn i Manosque och är värt ett besök.


Firmabil?
 Det fanns en uppsjö av olika tvålar och cremer.  Ännu en gåmg blev vi attackerade av en hel busslast av japaner. De fullkomligt belägrade hela affären och tömde hyllorna.
När vi senare skulle fika på Flunch hade hela den japanska gruppen fått samma idé. Vi tog vår tillflykt till övervånimgen i hopp om en lugn stund. Fikan blev allt annat än lyckat. Inget fungerande internet, bara espressokaffe och en hel busslast med stökiga människor. Vi åkte hem.
I dag är vi på väg till Cassis för att sola och bada i Medelhavet.  Denna gång fick jag bestämma badort och valde havet framför flodbad med grodyngel, ankor och svanar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar