måndag 5 januari 2015

Utfärd till Medelhavet

Cassis bjöd på härligt väder med sol och 22 grader varmt. Det blåste desto mer och lunchen fick intas inomhus. Vi åt en god chèvre chaud och drack aqua communalis.

kraftig vind

Härlig vy över Medelhavet i eftermiddagssolen
Det hanns med lite shopping innan vi nådde Cassis. Hittade en del trevliga saker på Alinéa. Nytt diskställ bland annat. Nu åker det gamla i trä från Åhléns i återvinningen. I Cassis hittade jag en bit tyg av samma sort som inhandlades i Aix och nu har jag så det räcker till både gardiner och förhänge utan problem. Måste vara ett populärt tyg. Det fanns 1m kvar på rullen i Cassis. Nu saknas bara stänger att hänga tyget på. Min ena hållare till gardinstången är ännu inte återfunnen. Jag misstänker att den åkt ut med soporna efter städningen. Trist! IKEA säljer inte samma sort längre. Den modell av gardinstång som vi är en av IKEAs första i smide som inköptes för sådär 19 års sedan. Kanske hantverkare Pincon kan tillverka en ny till oss. Vi har skickat frågan vidare till honom genom Madame.

Fika i solskenet
Innan vi lämnade Cassis hann vi med en fika i eftermiddagssolen. Det blev inköp av lampa i Cassis. Precis en sådan jag vill ha. Det är en bordslampa, men mannen har lovat göra om den till en väggmodell. Det kommer att bli jättefint. Den nya färgen som är ganska matt i strukturen tar allt ljus i köket så många lampor behövs.

lampa enligt önskemål

Nu är det väntan som gäller. Sitter på flygplatsen i Marseille och väntar på take off.

läsning pågår

1 kommentar:

  1. I Cassis vill jag minnas att restaurangerna ligger på rad i hamnen, i en böjd båge ungefär. Det var fint och vi åt Moules frites, förmodligen. 22 grader låter inte helt fel

    SvaraRadera