måndag 2 november 2015

Mannen är annorlunda här

Nu ska vi måla väggar och tak i trappan ! Detta uttrycker mannen bara så här och jag är snabb med att svara -Javisst! Oooupps, tjo och tjim nu kör vi. Nu gäller det att smida medan järnet är varmt så vi far iväg för inköp av färg, maskeringstejp och penslar. Den meningen som mannen uttrycker utan begränsningar här i Frankrike har jag länge velat höra hemma i Sverige, men ack nej. Orden kommer aldrig ur hans mun. Väggarna hemma har behövt omsorg under lång tid, men är inte tillräckligt intressanta eller så är det att här finns det tid att fixa.
Färg och penslar var enkelt att hitta, men vi letade länge efter täckpapp, men lyckades inte hitta något. Om jag inte minns fel hade vi med det från Sverige vid förra målningsarbetet. Jag slog till på 10 m julpapper istället. Det får duga för att täcka trappstegen. Det blir i allafall en rolig bild till imorgon.

Även trädgårdsarbetet går smidigt för mannen som vanligtvis hemma i Svedala knappast vet hur räfsan ser ut.

Så här fint blev vårt stöd till Blåregnet. En fin pergola.
Efter inköp av färg i Brignoles for vi vidare mot IKEA för att leta matta till köket. Nu slår vi på stort och gör det vi aldrig orkar mitt i sommaren. Att köra runt och leta efter saker är ofta väldigt påfrestande när termometern visar runt 30 grader, men så här i den ljumma behagliga höstsolen funkar det mesta.

En god lunch i solen innan mattjakt

Allt tar så lång tid när det ska fixas grejor och shoppas. Vi åkte hemifrån halv elva och kom tillbaka halv sex. Då hade vi inte bara handlat färg, matta utan också hämtat medicin till Madame. Några flaskor chateau neuf du Pape hann vi också med att köpa och blev några hundralappar fattigare, men i det stor hela blev det en mindre summa att klaga över. Mattan tog en större del av budgeten. Vi hittade ingen matta på det svenska möbelvaruhuset utan det blev någon fransk mattaffär a la Bosses mattor.

Det svenska möbelvaruhuset ligger vackert placerat i Toulon
Juldekorationen UTOMHUS i solen. Hur skulle det funka I Kalmar?
Väl hemma igen kom mattan snabbt på plats och jag blev riktigt belåten. Mannen valde matta och han har ett gott öga för form och färg. Undrar varför han blev ingenjör? Det kanske är viktigt med kreativitet även där?

Bra val

Snyggt
Nu är det nästan beckmörkt och endast ljuset av gatlyktan ger mig lite ljus att se tangenterna. Fransmännen får sina sanningar bekräftade. Den där tokiga utlänningen sitter i mörkret och knappar på sin dator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar