tisdag 3 november 2015

Regnet hänger i luften

soluppgång
Kom ut på powerwalk tidigt i dag och solen var på väg upp över olivlunden, men snart kom regnet och jag hann precis hem torrskodd.

Solen fastnade bakom molnen
I dag stod det målning på schemat och mannens entusiasm höll i sig ganska lång tid, men snart började han svära och diskutera med rollern. Som vanligt följer både färg och bruk med när man rollar på dessa konstiga väggar. Det är bara att slå dövörat till och fortsätta med sitt eget petimeter jobb.

precisionsarbete med maskeringstejp och julpapper
2 timmar maskering, 2 timmar målning sedan tog färgen slut. Så är det nästan alltid när man ska leka hantverkare i vårt gamla hus. Alltid är det något som tar slut och så får man fara i väg till affären. Nu blev det 3 mil enkel väg för att inhandla ytterligare 2L färg, men det var lika bra att fixa allt i dag för nu är det slut med hantverkandet på denna semester. Nu vill jag göra annat.

Juligt och klart för målning.
städat och färdigt
Arbetet är klart och hela dagen har försvunnit och mörkret har åter sänkt sig över byn och det är dags att förbereda mat. Lunchen bestod av kaffe, croissant och pain chocolat. Inte helt okej!
Mannen hann med att montera nya spotlights från IKEA och svor över skruvarna. Sicket skit - ska klaga hos yngsta dottern som nu för tiden får alla klagomål eftersom hon jobbar på möbelvaruhuset i Kalmar.

I går kväll fick vi beök av Mystique. Hon hänger på ytterdörren och kikar in genom glasrutan. Vem kan motstå en sådan liten söt dam.

oväntat besök


2 kommentarer:

  1. Alltid kommer det något fult ur munnen när det ska skruvas och monteras. Jag vet på ett ungefär.

    SvaraRadera
  2. Det tror jag säkert att fler än min man har tråkiga uttryck när livet är motigt, men som sagt det går över och oftast fixar sig problemet.

    SvaraRadera