lördag 26 december 2015

Äntligen på plats




Lyxplats med gott om utrymme för benen.

Upp i ottan och becksvart. Det var inte utan att det var frestande att lägga huvudet en extra stund på kudden och sova en liten stund till, men det var bäst att sätta fötterna i golvet och göra sig redo för avfärd mot Kastrup. Dottern som skulle vara chaufför steg upp utan knot och fick även med sig pojkvännen på färden. Vi satt alla där i bilen med passen redo för kontroll, men inte en ända polis i sikte. Det kanske är okej att fly landet!
Några goa skratt hann vi med vid frukosten innan bilfärden startade. Dottern funderar på att spela in en youtube film när mannen packar bilen inför resor. Svårt att låta bli att skratta så man kiknar när hon gör parodi på alla olika sekvenser som varit när det gäller packningsbestyren.

När dottern lämnat oss på Kastrup var tiden lite knapp. Det är inte helt genomtänkt att ta ett så tidigt plan, men billigt. Jag checkade in oss när vi befann oss på bron eftersom tiden började bli kritisk, vilket medförde att vi fick inga boardingcard i maskinen bara tag till väskan. Det är nu man börja undra om man inte fattar riktigt hur det går till när allt sköts on line.  Inga boardingcard! Finns de i mobilen?
En känsla av ovisshet infann sig och vi gav oss ganska snabbt i väg mot incheckning för att lämna väskan och få lite hjälp.
- Vi fick inga boarding card, bara en tag till väskan!
De väldigt hjälpsamma markvärdinnorna fixar både boardingcard och sittplatser till oss i ett huj och önskar oss trevlig resa. Vi fick de bästa platserna vid nödutgången. Stort tack för det Norwegian. Nu steg ni några pinnhål på min skala, men fortfarande är det för mycet oincheckat bagage ombord.
Eftersom tiden rann i väg blev security också en prövning i tålamod. Vilken kö, hur mycket folk som helst. När vi efter 13 minuter kom igenom utan problem var det raka vägen till gate utan stopp. Trist eftersom det var REA överallt.
Det blev direkt från Security till sittplats 14 B.

Aldrig utan min picnicburk
Nu ser vi framemot en vecka med tid till att vara ute i dagsljus, goda middagar framför brasan med trevliga vänner och sömn i totalmörker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar