torsdag 31 december 2015

Jakten på ovälkomna gäster

Vi har besök av ovälkommen art och de verkar tycka vårt hus är bäst när vi inte är närvarande, men de lämnar otrevliga spår efter sig som ingen gillar. Endast yngsta dottern tycker att de ska fångas levande och släppas ut. Det säger hon nog inte när hon hittar muslortar i sin säng. Dottern tror att de har bebisar att mata. Haha, nu ska ni döden dö och inte hälsa på i vårt hus mer. Varken nu eller senare.

Kom igen alla ovälkomna möss. Ät av våra skinkladdade fällor och döden ska bli er vän.
Vi sover för länge, äter frukost sent och lunch ännu senare. Mannen njuter av "nybakade" bakverk till frukost. Inte en utan två!
Frukostbild. Mannen värmer delikatesser till frukost.

 I dag var vi tvingade till en tur till affären för inköp av mössvapen. Hujeda mig med folk överallt. Alla verkar vara ute för att köpa allt annat än musfällor. Det är berg av skaldjur i deras varuvagnar blandat med champagne och chips. Allt för den stora nyårsfesten.

På ena sidan trafikstockning och stress och på andra sidan vägen...

plöjer bonden i lugn och ro sina vinfält.
Vi slogs med andra inköpare ett tag och fixade det som skulle inhandlas. Det är konstigt när man handlar här i mataffären. Vi åkte dit för att inhandla musfällor vilka kostade 5.50, men kom till kassan och fick betala 94 euros!! Det är likadant varje gång. Det blir en massa andra roliga saker. Inte varje dag man kommer ut med champagne från mataffären, men här händer det allt som oftast att man hittar någon flaska med vacker etikett som bara måste ner i vagnen. Ja, då slutar det oftast på mer än 5.50.
På vägen hem stannade vi och försökte spara in några euro genom att plocka ved. Vi hade såg och kassar med oss för detta. Vi lyckades hitta massor av fina pinnar och man blir lika hagalen av fina vedpinnar som av fina etiketter i mataffären.

samla ved. gratis är bäst.
Nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att ni vaknar vid era sinnens fulla bruk på nyårsdagen. Hela svenskgänget firar hemma hos Madame. Alla lagar lite var och hjälps åt. Ni som inte kan vara med oss skänker vi en skål vid tolvslaget.

Gott Nytt År med en bild från mitt välfyllda "fynd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar