fredag 1 januari 2016

Musen lever

Musen lever och frodas. Den har förhoppningsvis fått sin sista måltid serverad i vårt köksskåp. Kräsen är den också. Mannen hade minne av en tidigare musjakt på rivieran där musen föredrog skinka framför klassisk ost. Därför gillrade vi två fällor.
Gillrad fälla med ost
Mannen placerar ut fällor
Vi laddade skåpet med två olika fällor i går kväll och trodde att musen skulle vara stendöd i morse. Vad händer? Jo den fällan som var laddad med skinkan var tom på både skinka och död mus. Fällan med ost har hen ratat. Nu har vi laddat en ny fälla med skinka och väntar på jaktlycka, men än har inget hänt. Den kanske sover middag efter en god skinkrätt på nyår.

I dag på nyårsdagen har vi vandrat över kullarna till Varages. En härlig tur som tog 5 timmar och gav jackpott i steg. 25200!
Vi avnjöt en del av vår picnic vid kapellet med utsikt över Varages.
Andra delen av picnicen åt vi på uteserveringen inne i Varages. Rester från gårdagens efterrätt. Mousse au chocolat med hallon. Vi langade glatt upp vår plastbytta med chokladstubbe, färska hallon och medhavda skedar. Kaffe och öl köpte vi från baren. Servitrisen var lika glad ändå och önskade oss bon appetite (hur stavar man nu till det?). Hade det varit hemma i Sverige hade vi åkt ut.

Rester från gårdagens nyårsmiddag
Ett skönt sätt att tillbringa nyårsdagen i ett behagligt väder, men nu är det dusch, soffa och kanske film eller bok som väntar. Naturligtvis en brasa också.

2 kommentarer:

  1. Det hade ni nog - med viss rätt. Jag tog tre möss under diskbänken förra vintern, fällan riggad och klar redan vid inköp. Fanns liksom varken ost eller skinka att stjäla. I år ingen - än så länge.
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Vi brukar gillra med geléhallon. Men det är ju skånska möss ... I Frankrike hade vi aldrig problem med det.

    SvaraRadera