måndag 4 januari 2016

Depart

Just nu befinner vi oss i vänthallen på Nice flygplats efter att tråcklat oss igenom security och passkontroll. Någon måste ha haft otur vid planeringen. Taxfree affären är placerad mellan Security och passkontroll och shoppar man inte loss under vägen till passkontrollen är det kört. Ingen shopping av godis och kosmetika. Hela logistiken är en mindre katastrof. Det gick knappt att ta sig in till väntsalen utan att krocka med alla passagerare som skulle boarda till Frankfurt. Allt verkar helt konstigt och stökigt.

Logistikproblem
I dag har vi haft gott om tid för packning och städning. Det kändes väldigt lyxigt. Jag hann ut och gå på morgonen innan frukost och dammsugning. Vi hade gott om tid för att säga adjö. Behagligt gott om tid, men det innebär samtidigt att vi kommer hem väldigt sent. Några fler möss har inte dykt upp. Skinkan finns kvar i fällan under vasken. Yngsta dottern vägrar att läsa bloggen om jag inte tar bort bilden på den döda musen. Haha, men hon kan sitta och titta på bron där de hugger av händer, sticker ut ögon och dödar till höger och vänster. Min blogg är rena barnboken jämfört med den serien. Vi har nu avverkat hälften av avsnitten och allt verkar bli värre och värre, men väldigt bra. Jag läser samtidigt en deckare av Rosenfeldt och man kan skönja liknelser mellan boken och serien. Lika räliga mord i båda.
Vi har i dag  haft tid att tillbringa flera timmar på Cap 3000 i Nice i väntan på att flyga hem. Trevligt varuhus med åtskilliga affären. Lite inköp lyckades vi båda med. Våra planer var att äta lunch vid Medelhavet, men blåsten satte stopp för det. Det blåser väldigt kraftigt vid kusten.

Blåsigt vid Medelhavskusten

En sista pain au chocolat hann vi med utmed motorvägen
Det har varit en trevlig vecka med god mat, musjakt och utfärder till både Aix och Cassis. En resumé:

Hälsning från Cassis
Vandring till Varages på Nyårsdagen
Tid till eftertanke
Inläggning av egenhändigt odlade och plockade oliver.
Rolig Nyårsfest hos Madame
En lååång musjakt
En trevlig vecka är till ända. À bientôt

! Euro för fotot!

5 kommentarer:

  1. Hej Karin! Vi måste ha varit på samma plan Nice - Köpenhamn i kväll! Roligt att följa din blogg! Vill du läsa i min och mannens blogg så välkommen till boelochfredriksblogg.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Oj då det blev fel adress. Bara googla Vårt franska kök, om du vill.
    Boel

    SvaraRadera
  3. Oj, då vet du hur krånglig logostiken blivit i avgångshallen. Ännu värre var tågfärden hem mot Helsingborg. 2x passkontroll och helt plötsligt fick tåget slutstation Malmö. Vi kom hem vääldigt sent.

    SvaraRadera
  4. Oj, då vet du hur krånglig logostiken blivit i avgångshallen. Ännu värre var tågfärden hem mot Helsingborg. 2x passkontroll och helt plötsligt fick tåget slutstation Malmö. Vi kom hem vääldigt sent.

    SvaraRadera
  5. Nice flygplats är min mest frekventa, känner mig hemma där. Inte nu längre då alltså.

    SvaraRadera