söndag 3 januari 2016

Sista och avslutande delen i dramaserien "Jakten på musen"

Nu går vi in på upploppet och avslutar detta musdrama. Musen konstaterades död 09.10 söndagen den 3 januari 2016. Trolig dödsorsak är girighet över för mycket skinka, ost och gott leverne. Kraftigt våld över huvudet troligen orsakad av metallföremål. Gärningsman okänd. Det var inte så enkelt som det låter. På morgonen kunde vi varken hitta fälla eller mus. Allt var borta. Vår baksida på vårt köksskåp är delvis öppet pga en del rör måste passera. Detta medför utrymme som passar både möss och fällor. Mannen fick motera bort halva sopsystemet och krypa in med ficklampa för att leta under skåpet. Bingo!

Jakt på både fälla och mus
Slut på gott leverne
Nu hoppas vi på att det bara var en mus och att inte hela släkten finns kvar under skåpet och kommer att ge igen när vi åkt. Vi kommer därför att ladda några fällor för kvarvarande mussläktingar.

Till sista vila
Äntligen kom Mystique på visit. Hon har varit på semester med familjen. Katten hann bara ut ur bilen så hängde den i vår ytterdörr. Efter lite godsaker var den hemmastadd på äkta mattan framför brasan. Oroväckande tjock. Hur många katter kommer det att finnas till våren?

Mystique
Dagen har bjudit på behagligt väder, men natten var blåsig. Det tjöt ordentligt i fönsterluckorna och morgonen var bister. Det blev till att använda mössa vid promenaden.
Dagens utfärd blev en tur till Cassis med lunch och shopping.

Härlig vy över Medelhavet

 Rean har startat och vi hittade en del fina saker som behövdes. Ett par skor, en tröja och ett sängöverkast. Vi åt en god lunch och hann med en fika i St. Maximin på vägen hem.
Hamnade på baren och fattade inte riktigt vad de höll på med. De flyttades runt bord och stolar.
Man med paxad plats och sitt eget lottokit.

 Folk paxade platser med väskor och kläder. Vi bara stod i mitten och var helt förundrade över aktiviteten. Vad sker? Kan man få en kopp kaffe här eller?
Snart förstod vi vad som var på gång. Lotto!! fransmännen älskar LOTTO och kan kör mil för att få spela och vinna allt från vinkartonger till termosflaskor.

Magisk maskin.
Sista dagen har kommit. Dags att packa, städa och avnjuta en sista middag framför brasan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar