måndag 31 december 2018

Nu börjar det bli trångt...

Nu börjar det bli trångt i slänten nedanför kurvan in till byn. I morse när jag och amerikanskan var på morgonpromenad hörde vi röster från kurvan och upptäckte att ännu en bil glömt svänga och kört rakt fram och ut i terrängen.

Två chockade passagerare
Det ryktas om raveparty uppe på heden mot St. Maximin. Har man varit på Rave party hela natten då kanske det är lätt att glömma svänga eller så går det bara lite franskt för fort. Kurvan är placerad i skuggan och lite frost på vägbanan, blankslitna däck då säger det bara poff och vips har du fått en flygtur ut över slänten. Dessa två chockade personer hade bättre tur än förra bilen. Dessa fastnade åtminstone på ett stenblock och slapp en längre färd nerför backen.

I dag är det en fantastiskt fin dag med sol och värme. Jag har promenerat runt i byn och till och med besökt parken som är privat och tillhör slottet, men man är ju nästan byinvånare efter 20 år i St. Martin. Någon bonus ska man väl ha efter så lång tid. Annars får man hålla sig på sin sida staketet, vilket är svårt för en svensk som travar runt överallt och tror att det är tillåtet.

Allén i slottsparken
Tyvärr är parken och all´en inte i bästa skick, men man kan skönja att det finns en potential och att parken har varit något alldeles unikt under sin storhetstid. När nu det kan ha varit?

Slottet från allén. Detta måste ha varit infartsvägen till slottet på den tiden det begav sig och ens fantasi kan lätt skena i väg med en. Var det här de kom ridande när det var gille på slottet?
I går kväll slog vi på stort och öppnade en raritet bland våra viner i vinstället. Ett rödvin från Vignelaure årgång 2009. En gåva från middagsgäster lång tid tillbaka, men vi har aldrig känt att det varit rätt tillfälle. I går kväll var det ganska tomt i vinstället så varför inte slå till? En söndagskväll i Provence är väl ett gott skäl. Vinet var inte bara gott. Det var en upplevelse. Stort tack för gåvan.


Tillsammans med helstekt fläskfilé, champinjonsås och klyftpotatis blev det en minnesvärd middag. Inte en enda julrest i sikte.

Ännu en god middag att minnas
Efter middagen blev det filmtajm. Julklappen från systern, en dvd film med Mamma Mia del 2 roade oss innan det var dags för sömn. Mysigt med brasa, mammas fikonbulle och lite himmelskt gott rödvin. Filmen var absolut sevärd, men kanske hade gjort sig bättre på bio med ordentligt ljud. En annorlunda version av en musical och med bästa musiken från ABBA.


Mysigt i kubik!
Som vanligt hade vi sällskap av lilla Mystique som intog bästa platsen, på makens mage. Katten är så nöjd att vi är här eftersom hennes familj lämnade byn dagen efter vi anlänt. Inte ett ljud om att den behöver mat eller vatten, men den har det bäst av alla katter i byn.
Bästa platsen för bästa katten
Gott Nytt År till er alla från oss.

2 kommentarer:

  1. Gott Nytt År till dig också! Ni verkar ha det härligt där nere, här i Skåne är det just nu duggregn.

    SvaraRadera
  2. Det är ett fantastiskt väder, soligt och skönt.

    SvaraRadera