torsdag 2 januari 2020

I dag är det djurtema

I dag är en lugn dag utan större aktivitet. Dagen har mest ägnats åt tvätt, städ och telefonsamtal. Min lilla mamma har skadat sitt ben på nyårsafton så det har varit mycket väntan på att få veta hur läget är. Just nu är läget lugnt och allt är under kontroll, men det var lite rörigt där ett tag när vi båda döttrar befinner oss långt hemifrån. Vi var åtminstone tillsammans vilket kändes bra.

En nöjd grannkatt som bäddar i filten. -Jag trivs bättre här!
 Efter en ovanligt torftig lunch bestående av knäckebröd med skinka så åkte vi en sväng till keramikfabriken i grannbyn Varages. Vi letade inte efter något speciellt och det var väldigt magert utbud efter alla helger. Speciellt i fyndavdelningen där jag brukar handla. Det blev kaffekoppar till yngsta dotterns väninna. Tyvärr får de stanna här tills vi åker bil till Sverige, men den som väntar väntar ej förgäves. När vi steg in i försäljningslokalen möttes vi av denna syn (bild nedan). Först trodde jag det var en leksakskatt typ gosedjur men nä. Här har fabrikskatten placerat sig mitt på det uppdukade utställningsbordet.


Ännu en nöjd katt
På vägen hem när vi var på väg uppför backen till byn möttes vi av hela fårskocken med sina två herdar. De är så fina.



På väg till grönare gräs
Det är bara att stanna bilen och vänta tills alla passerat. Märklig känsla att sitta omringad i bilen av hundratals får i olika åldrar. Alla de pyttesmå lammen kom sist.



Lite tveksamma är de allt när de ska passera på insidan av bilen.




Vart är vi på väg?
I kväll blir det en riktig gourmet middag, potatismos och korv. Ska bli gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar