tisdag 26 mars 2013

Bemärkelsadag

Dagen började tidigt. Först ut med sms var familjen B, men så fyller också maken i familjen B år denna dag. Klockan var innan 7 och det var lika bra att gå upp och förbereda för uppvaktning och frukost.


När jag drog bort gardinen från fönstret mötte jag molnen vid balkongräcket. Det var tjockt som mjölk.
Det var bara att ge sig ut på jakt efter croissanter medan dottern yrvaket tog sig an frukostbestyren.
Jag var först i affären, hängde på låset. Tyst, dimmigt och ganska ensamt denna morgon.
Väl tillbaka blev det födelsedagssång och paket på sängen.


Mannen blev glad för sina biljetter till Bruce Springsteen konserten i Stockholm. 4 biljetter och ej fritt val av deltagare.


Dagens skidåkning började så här och vi trodde att det skulle bli ännu en dag med 0 sikt, men helt plötsligt öppnade sig molnen och solen tittade fram.


Vi for i väg för att äta lunch i ladugårdsbyn, men när vi kom fram var hela byn inhöljt i moln. I väg igen för att leta en solig plats att äta lunch på. Det tog lång tid och molnen förföljde oss och vi fick till slut äta lunch på en liten restaurang nära vår lägenhet. Vi hade ju bestämt att i dag skulle vi äta ute. Under tiden vi åt blev vädret sämre och det snöade helt plötsligt kraftigt utanför fönstret.


Vi fick en fantastiskt god lunch även om klockan var nära två och blodsockret var i botten pga jakten på lunch i solen. I stället blev det lunch inomhus med snöstorm utanför. Dottern hamnade i matkoma!
Det gick inte att betala med kort så vi fick skramla ihop alla våra euros. Vi åkte direkt ner i byn och tog ut pengar och på vägen tillbaka upp igen blev det åter solsken.
Det har varit den mest skiftande väderdag jag upplevt på samma skiddag. Vi har åkt i moln utan sikt, sol, snöstorm och på slutet solsken igen.
Vi kunde avsluta med afterski på balkongen.

En nöjd 60 åring i solen på balkongen. Det fattas bara 25% av familjen för att han skulle bli helnöjd, men så är livet. Vi tar igen det senare och firar igen.
Skål och hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar