torsdag 13 november 2014

Kranen fick skickas med postverket

Berest kran

Kökskranen som vi valt till vårt nya kök inhandlades på nätet via Lightbox från Tyskland, trodde vi. Leverans skulle ske inom 1 vecka. Vi var ute i god tid och beställde den 3 veckor innan avfärd till huset. Kranen anlände dagen efter vi åkt. Snopet!
Det visade sig att kranen kom från Singapore.  För att få den till Frankrike i god tid inför renoveringen var den tvungen att åka vidare med post från Viken till St.Martin. Att åka post till Frankrike när man väger mer än 2 kg är en kostsam historia. Det blev porto för 405:-. Tullen kostade dessutom 400:-. Kranen blev helt pötsligt 805:- dyrare än det ordinarie priset som var ganska hyggligt.
Vi får väl hoppas vår kran blir ovanlig, unik och snygg för den summan.

Dyrt att skicka paket.

5 kommentarer:

  1. Det kommer alla gånger att bli en värdefull kran. Och ser bra ut.

    SvaraRadera
  2. guld är rätt färg för denna dyrgrip.

    SvaraRadera
  3. Kul att följa er köksrenovering. Vårt lilla hus i C är hittills renoverat som det ska (kan man veta det med ett hus som är flera hundra år?) men köket hemma i Skåne står nu på tur. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Det kostar att skicka saker till Frankrike. Min pappa skickade en gång ett ex av Aftonbladet till oss i Bissy-sous-Uxelles. Jag tror det gick löst på ca 150 kr!

    SvaraRadera