onsdag 5 november 2014

Ytterligare några som fick vingar

Stressig semester och i dag fick ytterligare några tusenlappar vingar och flög i väg. Vi tog med amerikanskan på utflykt till marknaden i Aups samtidigt som vi planerat att hämta vårt kakel i Salernes. Det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig när det ska åkas på utflykt i Provence. Marknaden i Aups var pytteliten och lunchstället var igenbommat för säsongen. Snopet!

Fina korgar till försäljning
Spektakulärt utbud på marknaden. Jeans á la dansk kassler.
Vi strosade runt en stund i Aups och hittade en liten boutique med kläder från modevisningar och filminspelningar. Damen i affären hade tagit sitt pick och pack, lämnat sitt stressiga fashionliv i Amsterdam och flyttat till Villecroz som ligger nära Aups. Här inne ägnade vi kläderna, skorna och scarfsarna lång tid och mannen tröttnade snabbt och drog vidare. Ett par skor hann jag med att köpa. Det blev ett par fina provskor från någon visning.


Vid detta laget var vårt tidsschema ur led och vi fick planera om. Lunch fick bli någon annanstans än Aups. Vi bestämde oss för att fixa kaklet i Salernes och därefter hitta något ställe att äta på. På vägen till bilen hittade vi en affär full med prylar och det blev en taklampa till amerikanskan. Fin sak.
När vi kom fram till Pierre Basset och Salernes var det siesta stängt. Gud vad jag är trött på middags stängt. Sluta med det, snälla fransmän.
Dags att förnya planen igen.
Det blev Chateau Berne och god lunch. Ett trevligt ställe väl värt ett besök. Svindyra viner, men ack så goda.

Efter god lunch var det dags att åka tillbaka till Salernes för att hämta kaklet. Affären var öppen, men det var fel affär. - Ni ska hämta ert kakel i den andra affären som ligger på andra sidan om byn. - Jaha, det var bara att packa in oss i bilen igen och åka till nästa affär. Väl inne i affären var det becksvart och väldigt tomt. Inte en människa i sikte. Här inne huserade vi fritt ganska länge. Vi tände lamporna och gjorde oss hemmastadda.


 Efter ett tag dök en Madame upp. Vi fick hjälp och sedan dröjde det ett bra tag att hitta vårt beställda kakel. Vi fick vårt kakel och hittade en extra rolig platta som passade till mina hönor. Någon hade målat en höna som värper ägg och med en liten kyckling bredvid. Den fick följa med i vårt paket.

Nu väntar träff med hantverkarna hos Madame, Ingen rast, ingen ro. Tur man snart ska hem och jobba så det blir lite vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar