torsdag 6 november 2014

Mötet med hantverkarna gick bra...........tror vi.

Vi var helt slut efter mötet med tre franska hantverkare som talade i mun på varandra medan vi försökte fokusera på de franska stavelser som verkade bekanta från skolboken. Madame översatte efter bästa förmåga, men en del som sades har vi nog ingen aning om.

engagerade hantverkare
Efter genomgång av kakel, vask, ugn och ROT avdrag gick vi till vårt hus för en genomgång live. Nu fick vi klara oss på egen hand utan tolk och det gick väl hyfsat. Peka, prata och peka. Funkar ganska bra.
Det största hindret i ombyggnaden är vattenmätaren som sitter placerad där vi ska ha vår nya ugn. Vi får hoppas de löser detta på något sätt. Den måste ju gå att avläsa även i framtiden.

Hur löser vi vattenmätarens placering?

Kakelplattan i mitten är mitt extra fynd. Söt va?
Vi avnjöt en middag framför vår brasa för sista gången i gårkväll. Nästa gång vi kommer är den förhoppningsvis ett minne blott.

dukat för en sista middag framför brasan
Vid lunchtid i dag är köket ganska tomt
Allt är undanplockat och övertäckt. Vi fick ta bilen och köra till St. max för en lunch i solen.

God lunch på Bonaparte i St. Max
Väl tillbaka i byn är det nu dags för att checka avfuktaren i familjen B:s dockhus, lämna kopior av köksritningen till Madame och till sist avnjuta middag hos amerikanskan.
Vårt hus är tomt och ganska trist just nu. Vi lämnar det i morgon bitti föroppningsvis i goda händer och återvänder efter jul. Innan dess är jag säker på att många frågetecken ska rätas ut över mail och telefon.

2 kommentarer:

  1. Då får vi hoppas att allt gått enligt ritningarna när ni är tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Njae så enkelt lär det nog inte bli, men hoppas gör vi.

    SvaraRadera