måndag 24 oktober 2016

Dags att fylla på vedförrådet

Mannen är trött på att behöva stanna vid varje skogsparti och plocka pinnar. En lastbil fylld med ved är betydligt effektivare, men mycket tråkigare. Vi fick veta att ved var på väg ungefär en halvtimma innan den anlände. Ibland går det undan i svängarna även i sydeuropa.

En kubikmeter ved
Veden tippades mitt på vägen i backen utanför vårt hus. Det var bara att svälja frukosten och ut och bära. Varje pinne ska bäras nerför trappan till  trädgården och lavas.



Vädret är är varmt och skönt. I solen har det varit 22 grader vamt i dag och vindarna är ljumma. Konstigt att det är varmare nu än när jag var här i september. Då var morgnarna kyliga. Jag kanske inte är uppe lika tidigt nu eftersom jag undviker mörkret.

Morgon i olivlunden
Förutom ved har det väl inte varit någon större aktivitet. Vi åkte till St.Maximin för att handla lite och fikade i solen på torget. Gick en runda på stan och åkte hem igen.

Fransk domkraft?
Utanför affären upptäckte vi en variant av fransk domkraft. Alla sätt är bra förutom de dåliga. Kundvagnar kan användas till mycket.

Väl hemma igen tog bestämde vi oss för att fika ute i det härliga vädret. Det blev en promenad till kyrkogården och kaffe i solen. Utsikten var väl inte riktigt vad vi tänkt oss, men ja, vadå!

Inte mycket liv och rörelse här inte
Vi satt här en stund och filosoferade över livet och dess öden. Blev lite djupt, men vi kom fram till att i denna lilla by måste man antingen ha mycket aktiviteter eller ett väldigt djupt inre. Jag är nog lite för otålig för att bo här längre perioder.
På vägen tillbaka från picnicen hittade vi denna franska konstruktion. En flaska fylld med vatten hängande från taket i ett balaband för att hålla fast en presenning. Kanske inte den mest genomtänkta konstruktion. Bandet gnager så fint mot hängrännan och flaskan kommer att trilla ner på gatan. Hoppas ingen är ute och promenerar vid det tillfället. Splash!

Hjälm vid promenad i byn!
Nu väntar kvällens middag och det blir hamburgare. Vi hittade perfekta hamburgerbröd hos bagaren och då bestämde vi oss för hemgjorda burgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar