lördag 7 september 2024

Vad har hänt i dag?

 En blåsig morgon, men sköna ljumma vindar som gör att värmen är behaglig.

Man vill bara köpa allt, men med få dagar kvar av vår vistelse behöver man begränsa sig

Det blev en tur till marknaden i Aups och lite inköp. Inget märkvärdigt, tomater, nektariner och som vanligt bröd. Nu känns det bäst och mest prisvärt att köpa frukt och grönt på marknaden, vilket inte varit så tidigare. Nu spanar man in vilket grönsaksstånd som flest fransmän köar framför och kollar in priserna. Bäst är de som odlar själv och har något litet anspråkslöst grönsaksstånd. Där får man de godaste tomaterna och bästa löken.

Lugnt och skönt när semester perioden är över

Vi hittade en riktig Lantmännen affär i Aups och tittade in för att kolla utbudet. Förutom att det mesta i trädgårdsväg finns så var det gamla golvet fantastiskt vackert



Vinden hade placerat de vissna löven
från platanerna under bordet på caféet, vilket kändes lite höstlikt. Men över bordsnivån var det fortfarande sommar.

Efter lite lunch hemma fixade vi lite i trädgården. Nu har man tänket " vi ska snart åka hem" och lika bra att göra det och det och det. Jag plockade ner lite solcellslampor medan mannen klättrade på telehusets tak och rensade bort blåregnet som växer hej vilt. Även grannens vinrankor och lagerbladsträd håller på att ta över helt.


Bakom all växtlighet hittade mannen massor av druvor. Det blev lite som tack för hjälpen 

 
I kväll blir det mat på byns Bistro. Hoppas vinden lägger sig lite, men som svensk är man inte bortskämd med optimalt väder vid middag utomhus. Vi klarat det mesta utom regn. I morgon hotar meteon med regn under dagen. Då blir det inomhusaktiviteter så som förbereda packning ( varsin cykalväska a' 12 L) och stickning eller läsa bok. Amerikanskan tycker vi ska åka på pianokonsert och lyssna på en svensk pianist som uppträder i Entrecasteaux. Vi får väl se, det kanske vi gör. Den senaste veckan har jag inte behövt vattna. Det har moder jord fixat själv med återkommande regn, vilket är tacksamt. 
Just nu är det perfekt i solstolen. Sol med  lagom skugga från olivträdet. Jag ska väl försöka komma i håg detta när jag åter hemma hukar till bussen med regn och nordvästan i ansiktet. 

Perfekt



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar