måndag 2 september 2024

Fransk vardag

 I dag första vardagen i september börjar fransmännens motsvarighet på svensk vardag med skola och arbetsrutiner. Semestrar och lov är slut och allt lugnar ner sig på vägar och turistmål. Själv sitter jag lungt tillbaka lutad i solstolen medan det fortfarande är svalt nu på fm.

I går blev det naturlig paus från bloggandet, ett regn och åskväder drog in och internet försvann med det.

Vi fick snabbt plocka ihop dynor, dukar och annat och kasta oss in i caven. Även katten var snabb och tog skydd.

Här satt vi kanske en halvtimma och väntade på att regn, hagel och åska skulle dra vidare. När vi trodde allt var över och dukade för middag i trädgården så började det regna igen. Då fick jag springa upp med allt och börja om att duka inomhus.

Det blev middag inomhus med tända ljus

Stackars mannen blev kvar vid grillen och fick assistans med paraply för att rädda maten och transportera den till köket.

Skydd till man och mat

Hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen var jättefin, solig och varmt. Kanske för varmt. Vi var på brocante i Jouques och minglade runt efter fynd med väldigt många andra.


En byrå eller en klädhängare..

Fanns allt på denna antik/marknad/loppis. Kläder, möbler, leksaker, frukt, blommor och så klart utrymme för fika.

Det blev både kaffe med croissant och på slutet en svalkande panache.

Gjorde vi några fynd? Njae om vi frågar ett av barnbarnen gjorde vi årets bästa fynd. Vi hittade nämligen en hel del av hennes favorit figurer, Paw Patrol.

Paw Patrol 


Mormors fynd
Det är fascinerande hur barn under vissa perioder är näst intill besatta av olika figurer. Det är Bamse, dinosaurier och som här Paw Patrol. Hon kommer bli så lycklig när vi portionerar ut sakerna vid olika tillfällen.

Dagen är seg, sovit dåligt, men jag behöver ju inte göra så mycket. Snart kaffe här i trädgården sen blir det väl läsa tidning, hänga tvätt, sticka och läsa bok.

Fin morgon 







 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar