onsdag 6 april 2016

Jakten på det perfekta rose´vinet

Vid gårdagens inköp i mataffären fastnade jag för en annorlunda vinflaska och vips hade jag bestämt att detta rosévin skulle förgylla vår middag. Vilken fullträff! När jag tog ur korken doftade det helt fantstiskt och smaken var av bästa sort.

Vin av bästa smak
Det var inget billigt vin, 11 euros är inte vad vi brukar avnjuta till vardags, men jag föll för formen och färgen. Vi trodde att vi kände till vingården där vinet är tillverkat, St. Hilaire. Vi bestämde oss för att ta vägen förbi när vi skulle till marknaden i förmiddags. Något snopna steg vi in på vingården och såg ingen vinflaska som hade tillstymelse till utseende som den vi letade efter. Fel vingård men med samma namn. Jakten kommer att fortsätta även i morgon. Hittar vi inte vingården så kan vi ju alltid åka till mataffären.
Fel vingård
Besöket på fel vingård resulterade ändå i en del inköp för ett antal euros. Pinsamt att bara komma förbi och titta. Lika bra att handla när man ändå är på plats. Kanske inte lika gott men det visar sig.

Dagen har bjudit på högsommar värme. Nu har även strumporna åkt av och i dag blev det kortärmad T-Shirt. Efter marknadsbesöket fixade vi äntligen veden vid kyrkogården. Det blir en hel del värme att se framemot när hösten kommer och mannen ska tillbringa egentid i huset, pensionär!! Jaja, så lätt blir han inte av med mig. Jag kommer efter med flyg.
Mannen rustad med yxa och såg
Veden lastad bland vinkartonger och bag in box
En härlig dag med sommarvärme. Tvätten torkar snabbt och doftar härligt. Jag älskar att tvätta här och nu ska jag in och lägga på nytvättade lakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar