lördag 2 april 2016

Skidåkning á la glace au four

Gårdagens skidåkning var speciell. Liknade mest en utfärd i maräng som blivit gratinerad i ugnen. Torsdagens väder bjöd på blåst och regn som innehöll sand från någon öken söderöver.

Maräng i backen
Fredagens bästa åk var det sista. När jag, äldsta dottern och mågen gled ner till byn genom marängsvängar. En väldigt annorlunda upplevelse. Snön var brun av sand.

Valloire bjöd på marknad vår sista dag. Det blev både smakprov och en del inköp. Fantastiska ostar att njuta av tillsammans med ett gott rödvin.

Hur mycket kan man gratisäta?

Vackert, men knappast köpvärt.
Vi hann med en mysig after ski innan det var dags för mannen att engagera oss i packning.

Skål för denna veckan

En veckas skidåkning tar fort slut och nu är vi i huset i St. Martin. Barnen lämnade vi på tågstationen för vidare färd till Geneve och flyg till Kastrup där mormor och Roger hämtar dem i kväll. Fantastiskt snällt.

Vägen till huset bjöd på en upplevelse utöver det vanliga. Helt plötsligt dök detta ekipage upp på motorvägen.

Packning långt upp över öronen
Vi passerade snabbt och hoppades att någon stoppade denna man som hade hela bilen proppfull med bohag. Det var saker upp till öronen på honom. Bakrutan saknades och liknade mest gladpack,

Byn bjuder på bästa väder, varmt och skönt. Tvättmaskinen är redan i full gång och genast fick vi besök.

Mystique var snabbt på plats och ville bli insläppt.
Nu ska vi ta det lungt, elda i brasan och se på film. Stort TACK till er som delade vår skidvecka med oss. Vi hoppas det blir fler gånger. Om inte annat så behöver jag revasch i Uno. Äldsta dottern tog hem segern. Jag kom inte sist, men nästan.

Unodrottning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar