söndag 26 juni 2016

Bordeaux

Vid lunchtid var vi på plats i Paris, denna stökiga, varma och trånga terminal F och efter en längre väntan var vi på väg mot Bordeaux. Vägen hit har fungerat utan några större problem.
Vaknade vid 7 tiden och var sådär pigg, men man får skylla sig själv när man tillbringar kvällen med att "smutta" på rosevin tillsammans med släkt och vänner tills mörkret sänker sig över byn. Ännu en härlig svensk sommarkväll att försöka komma ihåg när nordvästan yr runt knuten. Vissa kroppsdelar var sega att veckla ut på morgonkvisten men några minuter på mattan och lite yinyoga gjorde susen. Efter frukost och sista koll av packningen var det dags för avfärd mot Kastrup.
Ikea kassar från fyndet i Kållered. Perfekt att packa cykelgrejor i och sedan dumpa i Bordeaux. 29:-
Mina "snyggeskor" under denna semester, 
Planen var att jag skulle ta tåget medan mannen och cyklarna skjutsas i bil till Köpenhamn, men vilken tur att kartongerna med cyklarna inte var större än att jag fick plats. Ännu en dag med tågkaos i Skåne. Blixt och dunder och solkurvor och tågen i Skåne står still.

bagage  i storlek XXL

Incheckningen av våra stora och otympliga kartonger var sådär lagom komplicerat. Vi skickades hit och dit med våra stora kartonger och blev utan boardingcard vid självincheckning. Istället för boardingcard kom det ut en lapp med meddelandet 'kontakta incheckning'. Försök ta er fram på ett välfyllt eller rättare sagtproppfullt Kastrup med bagage som gör sikten framåt omöjlig. Ja, det är inte lätt. Väl framme vid Air France incheckningsdisk fick vi god service och hänvisades till disken för "stora bagage", men först skulle vi betala i en annan disk. Betalningen tog en stor del av vår tid i anspråk eftersom datorn hängde sig hela tiden. Det hade varit till fördel om betalningen kunnat ske samtidigt med bokningen som andra flygbolag erbjuder. Ett tips till Air France. Vår väl tilltagna tid blev knapp och en snabb runda i taxfree shopen för inköp av lite make-up var vad som hanns med. Vattenflaskorna i inköpskorgen glömdes och blev obetalda. - ja det får man leva med. Ingen tid att gå tillbaka och strula med det. Gott vatten!
Kaffe och en croissant och en skymt av en väldigt snygg norsktalande man innan boarding. Ari Behn live! snyggare live än i Svensk Damtidning kan jag intyga.
Vi lyckades få se våra cyklar innan de lastades ombord på planet i Kastrup och även i Paris. Känns tryggt när man åtminstone vet att de är ombord.

Titta noga. Mitt under vingen, två beiga kartonger. Våra cyklar
Som vanligt kollar jag alltid  in personalen i cockpit innan vi tar steget över flygplanströskeln, en kvinnlig blond kapten! Mannen flörtade in sig direkt och kaptenen svarade med ett stort smile. Allt gick enligt planen och vi nådde den förvirrande flygplatsen Charles de Gaulle i Paris enligt tidtabell. Vid landning fick jag rycka in och byta plats med en gravid kvinna som hamnat vid nödutgången. Ojojoj....är man gravid får man inte placera sig där och vilken tur att min fertila tid är över och att jag både är av mindre storlek och fortfarande så rörlig att jag kan rycka in vid nödlandning och öppna dörren för de som fortfarande inte är döda eller brunnit inne och kan komma ut.

Efter lång väntan kom vi äntligen i väg mot Bordeaux. De som tankar planet hade den goda smaken att punktstrejka just i dag så vi fick snällt vänta på att bensin skulle fyllas på när det behagade personalen att tanka. Man vill ju inte gärna få soppatorsk över franska landsbygden utan fallskärm. Bara att gilla läget.
Landade en halvtimme efter tidtabell i Bordeaux på en väldigt minimal flygplats i jämförelse med Charles de Gaulle. Tevligt och hanterbart. Bordeaux, rödvinets Mecka. Det är inte utan att det genast märks att vin är det som gäller i denna staden.
Redan vid bagagebandet var marknadsföringen påtaglig. Här tronade jätteflaskor med rödvin.

En flaska större än magnum
Med tanke på flygplatsens storlek så är det ungefär som om Ängelholms flygplats skulle pryda sitt bagageband med en jätte pära från Bjäre eller en korv i maxiformat från Per i Viken. Kanske något att fundera på!
Här var det enkel och snabb leverans av bagage och snart monterade mannen ihop cyklarna och efter någon timma var förvirringen total. Hur hittar vi till hotellet?

Min cykel i delar på väg att monteras ihop.
Färdiga för avfärd mot otellet
Trevlig flygplatspersonal tog hand om våra använda kartonger utan knot. Allt blir mycket enklare på en liten flygplats. Inga problem.
Värre problem var det att ta sig till hotellet. Man blir alltid lika förvirrad. Kartan hemma i datorn såg ju så enkel ut, rakt fram, till vänster i rondellen och framme. Ingen sade ju att det var en stor parkering och staket. Hur kommer vi ut?

Fungera nu, jäkla GPS!
Vi skulle promenera till hotellet. Ingen av oss var klädda för cykling. Flip flop, axelväska och ingen hjälm på mannens huvud, men vad gör man? Vägen vi hamnade på var absolut inte ämnad för promenad och knappast cykling om det ens var tillåtet. Men vi hoppade käckt upp på våra cyklar och drog i väg för att nå hotellet så fort som möjligt. Jag i flip flop, snäv kort kjol, axelväska över axeln och handväska på styret cyklade jag för glatta livet. Min hjälm var i alla fall på huvudet.

Allt annat än cykelvänlig utrustning
Vi nådde hotellet inom några minuter och efter incheckning kastade jag mig i poolen medan mannen njöt av en öl. Efter mat är det nu dags för sömn innan morgondagens äventyr tar vid.
Tillåten cykling??
Redo inför morgondagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar