tisdag 28 juni 2016

Slottsboende

Vi har efter 99 km och 5 och en halv timmes aktiv cykling checkat in på Slott med pool.

Chateau de Lastours
Vem kastade sig i poolen direkt efter incheckning? ja, just det. MOI!

Ett härligt dopp efter en hel dag i solen på cykel.
Det var tur att det första hotellet som vi planerat att bo på var fullsatt och tjejen i receptionen skickade oss ytterligare 5 km mot byn Auvillar. Jag var ganska nöjd med våra avklarade kilometrar och inte på humör för att kliva upp i sadeln igen, men i efterhand är jag väldigt nöjd. På vägen mot byn dök plötsligt detta alldeles fantastiska gamla slott upp och erbjöd oss ett rum med frukost. Tyvärr finns ingen mat att få här, men den trevlige holländske förvaltaren kör oss till närmsta byn och hämtar oss igen när vi ätit färdigt. Super service!
Här på slottet tar man själv vad man vill ha i baren och försöker komma ihåg allt man druckit till utcheckning och betalning.
Detta boende är annorlunda än gårdagens familjära övernattning där ägarna dukat till oss i trädgården. Hur fint, mysigt och gott som helst.

Dukat för middag för två med manglade linneservettter
 Vi fick underbart god mat i en stökig men charmig miljö.

Rejäl efterrätt
Dagen har bjudit på ett härligt soligt väder utan vind och avsaknad av backar. Vi har rullat framåt längs med canal du Midi i skuggan av tusentals plataner till ljudet av otaliga fåglar som kvittrar i kapp. Dagens tempo har varit  behaglia 20-21 km/h.

Stillsamt och behagligt
Bitvis händer det inte så mycket längs med kanalen. Det är mycket, djur, växter och en del män som fiskar att fästa blicken på. Man är ju rädd att tappa fokus på cyklingen och få ett ofrivilligt dopp i det något tveksamma vattnet som kanalen bjuder på. Det är nog inte varit det bästa stället att ta ett dopp i. Männen som fiskar är intressanta. De är äldre, verkar inte parata med varandra och rör inte en min när man kör förbi och vinkar.
fiskare med fokus FISK
Det händer desto mer vid slussarna. Här får man se de mest intressanta saker. Finns manus till en helt ny Lasse Åberg film. En båtägare fick inte in båten i slussen, den bara snurade ett helt varv och vände om. Han svängde ratten åt fel håll. Underhållande!

En van båtägare som klarade slussningen galant.
Akvedukt 
Innan staden Agen fick vi korsa floden Garonne på en akvedukt där även canal du Midi flyter. Det var en hisnande cykeltur där man skule mötas på väldigt liten yta högt uppe i luftan med både en flod och en stor motorväg under.
Vi är nu ca 8 mil från Toulous och förhoppningsvis ska vi passera där i morgon innan vi börjar leta övernattning. Jag vill gärna sova över i Carcasonne nästföljande dag så vi måste anpassa sträckorna därefter.
Kvällen är hiskeligt varm och nattlinnet får stanna i packväskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar