onsdag 24 december 2014

mandeln i gröten från St.Martin

Ett tack till vår franske granne som försett oss med mandlar från St.Martin. En av mandlarna hamnade i julgröten och förhoppningsvis får någon utav gästerna stå brud/brudgum 2015.

mandlar från byn

grötmandel
Vi vet dock inte vem den lycklige blir. Antingen är mandeln kvar i den ouppätna gröten eller så har någon lyckats svälja och tiga.

Julen firades hos systern som dukade upp med vackert porslin från Varages.

Julskinka på franskt porslin
Skånsk leverkorv från Per i Viken på fransk tallrik
Julen är firad och det är dags att börja packa inför avfärd mot France. Enligt rapport från Madame är även röret från kaminen till skorstenen nu monterat. Vilken himla tur. Hade blivit rejält rökigt annars. Sotaren har inte proveldat så det blir spännande när vi ska tutta på och se vad som händer. Det lär bli kallt om natten i Provence. Minusgrader! Det har vi varit förskonade från i Skåne och nu ska vi åka till södra Frankrike och behöva frysa. Vädret är verkligen upp och ner.

2 kommentarer:

  1. Skånsk leverkorv - kanske kan det bli en nyhet på nästa års julbord. Men bara kanske eftersom vi strävar efter att minska.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att intaget av köttprodukter bör minska och som kompensation har vi fått smaka på spirulinashots på juldagsmorgonen. Se dotterns blogg goodandgreen.disciplin.se

    SvaraRadera