lördag 6 december 2014

Vattenverket dummar sig!

Det franska vatttenverket håller på och dummar sig. Vi ordentliga svenskar med Madame i spetsen kontaktade vattenverket för att vi kände oss tvugna att kanske flytta på vår vattenmätare i samband med ombyggnaden av köket. Det skulle vi INTE gjort, ojojoj. Vår mätare sitter inne i köket placerad under vår gamla köksvask, men det borde vi förstått att mätaren ska finnas utanför huset tillgänglig för avläsning av kontrollanterna. Hur kan den vara inne i huset?
Fler bra frågor?

Tittar ni riktigt noga så ser ni den lille rackaren till vattenmätare. Det är den runda saken  nere i bild halv sju. (mikroskopspråk)

Vattenmätaren ska vara ute i gatan och det ska NI betala! Ursäkta, men vi tänkte bara flytta den 1m till den plats där vår nya vask ska vara placerad, men icke sa nicke. Halva gatan ska grävas upp och mätaren ska ut. Nu fick Madame ett franskt raseriutbrott och kontaktade kommunen som verkade helt oförstående till mannens begäran. Ingen annan på vår gata har sin mätare utanför huset.
Nu blev det fart på gubben från vattenverket som lovar att återkomma med ett kostnadsförslag på flytten som innebär att gatan ska rivas upp och vår mätare ska ut.
Herregud vilka knasbollar det finns. Hört talas om flexibilitet och problemösning?
Vi får väl se vad som sker, men byggubbarna i köket har redan bestämt sig för att köra den franska varianten. Vi skiter i vattenverket och gör som vi vill sen kan han stå där med sitt kostnadsförslag. Lååång näsa,,,,,,,,,,,,eller hamnar vi bakom galler?

Ny check skickades akut för inköp av insatsrör till kaminen. Jag sprang till posten i torsdagskväll och hann precis få i väg checken. Madame ringde i dag lördag och meddelade att den anlänt. Sotaren ska göra sin del av arbetet med början på måndag. Man vill ju helst inte sinka någon eller något. Problem blir det ändå antingen man vill eller inte. Även om man tror man tänkt på det mesta så dyker det hela tiden upp problem som ska lösas på studs i telefonen. Hur ska plattan se ut som kaminen ska stå på? Öhh, va?, Hur ska skåpen få plats, de måste kapas. Vem ska göra det? Ja, inte vi! Ojdå glömde vi det eller förstod vi inte varandra? Jaf förmodar att det senare gäller. Språket är ett hinder. Vi väntar med iver på fler bilder. De ska komma i helgen enligt Madame.

Förberedelser

I kväll blir det fransk afton på Valborgs Guda med svenska frankofiler. Herr och Fru B från lilla dockhuset och brandmannen med fru som har lägenhet i Cannes ska tillsammans med oss äta och dricka franskt medan vi talar svenska. Till champagnen inköpt i St. Maximin blir det tunna skivor av franksa korvar, tapenade och oliver. Förrätten består av chevre chaud och till varmrätt blir de cour de filé. Lite ost och till sist crème brulé. Detta ska sköljas ner med en cote du Rhone ( jag vet att det saknas lite streck, prickar och tak över vissa bokstäver, men jag pallade inte).
À bientôt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar