torsdag 15 september 2016

Regnet dånade

Vaknade mitt i natt av att regnet öste ner och ljudet av regn dånade. Mannen skyndade sig snabbt upp i bara mässingen för att stänga fönsterluckan. Skönt med regn. Det rensar upp och växterna ljublar. Temperaturen har sjunkit till mer normalt och är nu runt 25 grader i solen.
Gårdagskvällen blev lugn med god middag, ett glas champagne och ett avsnitt av någon deckare som vi aldrig hört talas om. Undrar när de andra avsnitten ska avnjutas. Vi brukar starta på någon serie, men aldrig hinna se alla avsnitt om man bortser från Bron som inte gick att missa. Mannen svor som vanligt över tekniken när dvd och TV ska startas. Kanske en ny borde inhandlas.

Godsaker till kvällen

Katten hade myst färdigt efter middag vid 9-tiden och lämnade stolen för äventyr i byn. Hon dök  upp igen som vanligt när luckorna öppnades på morgonen. Kattserveringen öppnar när luckorna öppnas och är öppen hela dagen till mörkret faller och nya äventyr lockar. Den katten tror den kommit till paradiset.

Solstolen är upptagen
Dagen har varit lugn. Kroppen behövde lite lugn och ro efter gårdagens cykeltur, men jag är lite sur över mitt resultat. Efter en kylig morgonpromenad ägnade jag mig åt lite pyssel och städning i huset. Putsade fönster och sorterade ut lite saker att slänga.

Morgondimma i dalen efter nattens regn
 Det var nog dagens händelser förutom läsning i solstolen när Mystique inte har lagt beslag på den och lite god lunch och därefer fika. Ja inte mycket att skriva om och ibland är det bara skönt att inte göra något speciellt utan bara låta tiden gå. Byns äldre gäng har placerat sig i gamla busskuren och har tillbringat de senaste 4 timmarna där. På tal om att låta tiden gå. De pratar och pratar......undrar vad de pratar om efter 25 år på samma bänk med samma gäng?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar