torsdag 29 mars 2018

Gott och blandat på väderfronten

I dag vaknade vi till regn och stressade inte ut i pisten ändå var vi i backen halv tio men döm om vår förvåning när liften passerade trädgränsen och solen sken på oss.


Ska vi verkligen åka skidor i dag?
Vid frukost regnade det på vår balkong och vi funderade på att låta skiderna stå kvar i förvaringsskåpet, men vilken tur att vi gav oss i väg.

Över trädgränsen tittade solen fram
Vackert


Stora delar av förmiddagen var helt ok och vi kunde sitta på balkongen och äta lunch i solen, men sen gav vi oss i väg till Risoul efter maten. Vi åkte dit för att ta ut pengar och hamnade mitt i ett snöoväder. När vi kom dit var det strålande solsken, men 5 minuter senare snöstorm.

Sol i Risoul
5 minuter senare snö i Risoul
Vädret har verkligen varit varierande i dag regn, sol, snö, storm, sol igen och nu kornsnö på balkongen där vi satt alldeles nyss. I morgon är en ny dag och då hotar de med snö igen, men du kan vara lugn mamma. Vägarna är snöfria och vi lär komma härifrån med våra vinterdäck men utan snökedjor. Det blir om vi har lust en halv dag med skidåkning innan vi packar bilen och drar söderöver.
Gårdagens restaurang besök var precis så lyckat som vi förväntat oss även om det inte fanns kött fondu. Vi beställde in något annat på menyn som verkade lockande och blev förvånade när det visade sig att vi skulle grilla de olika köttbitarna själv. Lika gott som fondu.

God och trevlig rätt
Paj med hallon och mandel till efterrätt
Födelsedagsbarnet i matkoma
Det var skönt att få promenera hem genom denna lilla by som luktar kogödsel och stall. Det är riktig alpkänsla i Vars St. Marie. Här finns flera restauranger, mysiga pensionat och liften mitt i byn, men absolut nada uteliv. Våra grannar från ett annat land som bor under oss fixar själv sin underhållning med gitarrspel och sång. Till detta dricker de öl som de bunkrat på balkongen under oss. De är inte störiga men roar sig friskt. Det var nog inte kul att vakna i morse med alla skidkläderna fortfarande på tork, i regnet.



Kväll i Vars St. Marie
Jag höll på att glömma gårdagens dvd film, All inclusive- haha, se den om ni får möjlighet. Roligare än Beck, men det tycker jag väl för att jag är både mamma, dotter och syster.


2 kommentarer:

  1. Hej Karin! Tack för alltid trevliga inlägg! Jagblev nyfiken på hur ni hittade just denna mysiga skidort? Glad påsk från Boel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var bara en slump. Vi letade bra och stora skidsystem för en bra peng nära huset. Första gången vi var här var 2000, men det visade sig att vi passerat just genom detta passet under en av våra tidigare motorcykelsemestrar på tidigt 80-tal. Gillar ni bra skidåkning för överkomlig summa så är detta toppen. Glad Påsk

      Radera