onsdag 28 mars 2018

Hot om väderomslag

Det hotas om att vädret ska slå om och regn och snö ska fylla himlen i morgon. Redan i dag såg vi molnen hopa sig, men rätt som det var sken solen lika klar igen som alla tidigare dagar i veckan.

Väderomslag på gång?
Vi har haft ännu en perfekt dag i pisterna även om det såg lite mörkt ut på väderhimlen efter lunch.

Största delen av dagen bjöd på sol
Många flyg passerar över denna trakt och i dag bildades ett vackert vävmönster över himlen. Kan det vara kypert?
Vi har gett järnet i dag och varit runt i alla system och samtidigt jagat cigarrer till mannen. Även om en stor del av fransmännen idkar rökning så finns det inte många affärer som säljer tobak. De som finns har dessutom siesta stängt. Jag har sagt till mannen att det är ett omen. - Sluta med dina droger! Men han har inte lyssnat på de senaste 39 åren så är det väl knappast troligt att dagens förmaningstal ger något resultat. Till slut hittade han röketöj längst bort i Vars les Claux och jag fick flera extra tuffa träningsåk på köpet. Tur att cigarrerna fanns tryggt i ryggan så att vår after ski kunde bli så mysig och trevlig som vi önskade. Vi var väldigt ensamma.

Ingen i liften, ingen i pisten och bara vi två på after ski
I kväll är det dags för födelsedagmiddag på restaurang och vi ser båda framemot en god fondu. Någon speciell kalasklädsel blir det inte och förmodligen är det ingen här som förväntar sig det heller. Rena underkläder, jeans och tröja.
 I går kväll fick jag god middag med fluffig hemlagad potatismos och efter maten blev det äntligen film. Det tog förstås lite tid innan dvd spelaren snurrade och det var många knapptryckningar och suckar dess förinnan. Hoppas det finns tid för All Inclusive innan vi lämnar skidorten. Visst Beck var väl bra , men man är väl lite trött på IS-teman.

Här fluffas det mos
Mannen har redan utfört sin chokladyoga, medan jag bloggat och nu är det dags för frun att ta sitt skumbad. Jag struntar i stretch i dag och hoppar direkt i badet. Vi väntar med spänning på om och när vädret ska slå om och hoppas det bara är lösa rykten. Vi planerar att lämna skidorten på fredag eftermiddag och har fortfarande inte lyckats hitta snökedjor som passar. Blir det snöoväder blir det lite knepigt, men då får vi väl sova över till lördag. Det är väldigt lyxigt att bara ha 4 timmars resa mellan huset i Provence och skidåkning om man jämför med avståndet från Sverige, vilket är minst 20 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar