måndag 7 november 2022

Dagens utfärd

Vi hade många förslag i går om var vi skulle åka på utfärd i dag, men vi fastnade för Carces och vingården St. Croix. Här har vi varit för väldigt många år sedan skulle tro 20 år och det var inte mycket som var sig likt sedan den tiden. Huset där vinförsäljningen äger rum känner vi igen, men inte mycket mer. Hur skulle vi veta vad som skulle inhandlas? Vi fick skicka whatsapp till Halmstadsparet för att få råd. De har ju svart bälte i vininköp.

Två lådor och en udda flaska för test fick vi med oss hem i bilen. Vingården har numera en restaurang som verkar vara väldigt trevlig. Hur häftigt är det inte att kunna sitta ända ute bland vinrankorna och avnjuta en god lunch med ett gott rosévin. Det var lite tidigt för lunch och restaurangen var inte öppen. De höll på att fixa inför lunchen. Vi drog i väg till Carces för kaffe och croissant, vilket är mer lagom klockan 11 på förmiddagen. Vi hittade ett bord i solen och njöt av sommarväder i november. Det väntas sämre väder så det gäller att passa på.


Hur häftigt är inte det? En restaurang i vinfältet.

Trädgården runt vingården var fylld med vackra växter. Första gången jag ser granatäpplen växa i en trädgård och oliverna var av storlek Maxi.
 




Granatäpplen




Oliver stora som små plommon

Vi promenerade runt i centrum i byn Carces och här nedan passerar vi över floden Argens. Stilla och vackert när träden speglar sig i vattenytan.






Det finns husmålningar och speciellt kakel på många av husen i byn. En del hus är jättefina i byn, men tyvärr är det många tomma affärslokaler längs huvudgatan som ger ett tråkigt intryck. Det är ju en svår tid för många och det märks.


Klädd för middag i St. Martin

Att gå på middag i St.Martin kräver rejäla inneskor. Alla golven är iskalla och små nätta pumps är inget man struttar runt i. En rejäl tröja, sjal eller poncho kan också vara bra att vara utrustad med om inte värdinnan får fart på eldandet. Har man tur har man en egen eldmästare med sig som gör jobbet så att värmen sprider sig i stenhuset.

Snyggt


Julen är snart här
Om ni inte har noterat detta tidigare så är julen på väg. I varenda affär som vi besökt gör den sig påmind. Än så länge har jag lyckats hålla mig från inköp. Det kanske ändras i morgon när vi ska till Aix en Provence.

Dagens arbete
Efter utfärd och lunch har jag ägnat ännu några timmar åt att rensa ogräs i vår nya tomt. Kul med större trädgård, men tröttsamt med allt ogräs. Antagligen kommer det att ha växt upp igen till vi kommer tillbaka och då är det dags att rensa igen. Vi har nu täckt den största ytan med presenning för att försöka hindra växt. Vi får väl se om det funkar. Vår förhoppning är att någon ska ta sig an tomten och stensätta den åt oss för så här kan vi inte ha det. Det är sjukt jobbigt att kräla runt på huk timme efter timme. 
.... och ni som undrar, katten Mystique dök äntligen upp för en liten stunds sedan och tiggde mat. Hon är som vanligt väldigt hungrig, men om man tittar på hennes numera korpulenta kropp borde hon nog ta det lugnt med godsakerna. Härligt att hon är tillbaka.

2 kommentarer:

  1. När man sitter hemma i ett gråmulet Sverige i november och längtar ner till Frankrike är det trevligt att få lite fina bilder och lite fransk feeling genom din blogg. Tack för det!

    SvaraRadera