torsdag 10 november 2022

Jakten på trädgårsplattor

Gårdagskvällen bjöd helt oväntat på blixt, dunder och hällregn. Vi väntade bara på att strömmen skulle försvinna ännu en gång mitt i Beckfilm nr.2, men denna gången klarade sig elen genom hela ovädret. Det sprutade vatten ur brunnarna och forsade längs med gata och vi stängde snabbt alla fönsterluckor för att hålla vattnet på rätt sida om ytterdörren. Vattnet kommer alltid i stora mängder och med en sådan hastighet och man vill inte riskera något. Det är ju inte helt ovanligt att vattnet letar sig in i dessa gamla stenhus och man är glad varje gång man slipper vatten på fel sida om ytterväggen. 


Värmande brasa

Det gick ingen nöd på oss under ovädret. Vi tuggade på lite aptitretare och smuttade på ett gott rosévin i väntan på att middagen skulle bli färdig. - Jodå, ett gott rosévin kan man dricka även på hösten.


Aptitretare framför brasan

Efter allt regnande i gårkväll låg dimman tät över dalgången i morse och effekten när det börjar ljusna är magisk.

Olivlunden har inte kommit till sin rätt de andra morgnarna, men i dag var den fantastisk.

Äntligen, en vacker bild på olivlunden

Slottet gör sig också bra i detta ljuset. Jag tycker det blir dramatiskt med molnen och det dåliga ljuset. Min fantasi skenar gärna i väg när slottet ser så här dramatiskt ut och jag undrar vad som hände där uppe på 1400-talet. Hade de vilda gästabud med vin, vildsvinsskinkor och dans eller var det fattigt och eländigt? Jag tror dock de hade det bra på slottet och använde bönder och andra lägre stående personer till att göra deras tillvaro bekväm. Någon jagade säkert vildsvin, hjort och en och annan kanin medan någon annan tillredde maten samtidigt som någon fyllde deras brasor med ved.

Slottet i morgonljus

I dag for vi i väg för att leta stenplattor till vår tomt. Inget jättesvårt uppdrag eftersom vi vet vart vi ska åka, men ändå kollade vi av 3 olika affärer innan vi bestämde oss. Man vet ju aldrig, det kanske dyker upp något fantastiskt snyggt till en billig peng i nästa affär. Tyvärr, blev det inte så. Vi fastnade för stenplattan i första affären och fick ett kostnadsförslag som jag redan lämnat vidare till Madame för att lämnas vidare till rätt hantverkare. Nu får vi vänta och se. Plötsligt händer det!

Vi valde platta med namn från grannbyn

När vi ändå var i Manosque för att titta på plattor bestämde vi oss för en promenad genom stan. Det var lugnt och skönt att strosa runt och givetvis blev det en fikastund i solen.


Vacker fasad på affären


Snart dags för en sådan här som t.o.m. går att köra i trappor



Vad säljer de här?
Alltid roligt att studera omgivningen och folk medan man fikar. Affären rakt framför oss verkar vara ett populärt ställe. Folk stod i kö utanför, vilket gjorde oss väldigt nyfikna. Mannen traskade fram för att ta reda på vad som var så populärt och såklart handlade det om mat. Där verkar det säljas den bästa lunchen. Vi nöjde oss med vår dagliga croissant.

Möte med Region Skåne
I dag blev det ett jobbmöte utomhus med mina arbetskamrater. Jag hade absolut den bästa och vackraste bakgrunden. Vad slår ett slott i eftermiddagssolen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar