tisdag 18 juli 2023

Marknad i Cotignac

 

Trångt och varmt

I dag, årets varmaste dag åkte vi till Cotignac för att besöka deras marknad, vilket flera hundra andra personer också gjort. Det blev till att leta parkeringsplats och en bit från byn i skuggan hittade vi och flera med oss ett perfekt ställe för bilen. Detta hjälpte till att fylla på antalet steg i dag. Inte dåligt med 12 000 steg i en temperatur av 40 grader.


Det blev inte mycket inköp, vem orkar ens fundera på att köpa något när hjärnan är överkokt. Meloner och aprikoser är ungefär vad inköp man klarar av och knappt det när det blir huggsexa om vem som var först i kön och försäljaren blandar ihop vilka varor som är vems. Det var bara till att styra upp kön!

En kylskåps kall aprikos smakar himelskt

Efter Cotignac var planen att åka till vingården Chateau Sainte Croix i Carces, men nu är vi i Frankrike och där håller man siesta. Detta hade dock frun tänkt på och planerat ett stopp vid floden i Carces för lunch (picnic). Har man solstolar, fylld kylväska (tack Abbott för de bästa kylklampar) och badgrejer då kan man stanna var som helst. Vi var helt ensamma när vi anlände, men allt eftersom fylldes det ut med badsugna och varma människor. Var ska man annars ta vägen en het dag som denna? Floden var fantastisk. Porlande svalt vatten att doppa sig i. Rekommenderar dock badskor.



Hit åker jag gärna igen

Det blev inhandlat vin på Croix till modern och ännu ett stopp i Carces på Le Hameau. En butik som vi aldrig besökt tidigare. Vi får testa deras vin och se om det blir något återbesök.

Le Hameau

När vi väl kom hem igen upptäckte vi att katten varit instängd i huset hela dagen. Hon verkar dock inte ha lidit. Bättre inomhus än utomhus just nu. Sitter själv i köket och försöker samla ihop mig för en dusch. Vi är bortbjudna på aperitif om en halvtimma. Hoppas det är skugga.

Denna vackra Hibiscus hittade jag längs vägen i Cotignac 



Dubbla blommor, WOW 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar