tisdag 26 mars 2024

Paraply väder

En regnig dag som krävt paraply var man än befunnit sig, men det är helt ok även om man önskar sig solsken. Hellre regn i Provence än i alperna. 

Regntunga moln över byn

Någon är nöjd med regn och mys inomhus

Gårdagens middag blev trevlig med en god coq au vin, ost, jordgubbstårta och en god Sauvignong blanc att skölja ner allt med.


Coq au vin
Vaknade i morse av att dottern och barnbarnen sjöng - ja må han leva- på whatsapp. Mysigt uppvaknande, men det innebar att jag fick sätta fart för att förbereda frukost.
Mannen fick en lunch i solen i present och den gick inte att lösa in denna regniga tisdag. Istället fick han välja aktivitet.
 Det blev inköp av ved och inköp av vin 🤣.
Rosévin från Carces, ved i bilen

Känns främmande att vi badade i floden i Carces i somras

Det blev även en fika på baren i Carces

Konstigt med rosévin i mars? - Nä, jag älskar rosévin och dricker det året runt. Finns inget för dåligt väder för ett glas gott rosévin. Mitt favoritvin från Chateau Hillaire tillverkas inte längre och därför måste jag leta efter något nytt. Detta från Carces är helt ok. Berne är också ok och en massa andra 🤣. Tillbaka hemma har vi sågat ved och städat i vår studio i caven. Nu var det dags för en promenad runt byn, men regnet vill inte ge med sig så än så länge sitter vi här. Lyssnar på radio, läser och bloggar. 

I morgon lovas strålande solsken och då bär det i väg till Cassis och förhoppningsvis kan mannen lösa in sin födelsedagslunch. Fast han brukar inte vilja ha lunch så det kanske blir en macka istället eller en glass. Vi får väl se vad han väljer.

Del av överbliven jordgubbstårta med vaniljkräm. Så god!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar